CHARLİE EBDO DERGİSİNİN SON YAYINLARINA İLİŞKİ KINAMA BİLDİRİMİ

Charlie Hebdo dergisinin son sayısının kapağı, bu cüretkar provokasyon girişimiyle utanmazlığın, arsızlığın ve insan haklarına saygısızlığın dibine vurdu. Bütün bunlara, neofaşizm siyaset yürütme biçimi ve söylemi izinden giden Cumhurbaşkanı Macron’un cüretkar girişimleri sayesinde tanık oluyoruz.

Dünyamıza ve sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) husumet besleyen bu şeytani dergiyi şiddetle kınıyoruz. Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanlar Diyaneti, dine, kutsallarına ve insan haysiyetine tecavüzün her türlüsüne karşı olduğunu kesin biçimde beyan etmektedir.

Charlie Hebdo dergisi, yayınladığı karikatürlerle Hz. Muhammed’e (SAV) yapılan saygısızlığın ardından bu kez Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da hedef aldı.

Müslümanlar Diyaneti, ırkçılığı ve nefreti yaymaya yönelik bu iğrenç girişimi şiddetle kınıyor. Bu karikatürleri iğrenç buluyor; ahlak ve hümanizm duygusundan yoksun görüyoruz. Bu, İslam dinine mensup insanların kişiliğine ve haysiyetine hakarettir.

Müslümanlar Diyaneti, ifade ve basın özgürlüğünün insan ahlakı ve sorumluluğu çerçevesinde olması, hak ve özgürlükleri ihlal etmemesi ve başkalarına zarar vermemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamaktadır. İnsanı ayaklar altına alan konulara duyarlı olmalıyız, zira bu, bir toplumda hoşgörünün ve farklılar arasında bir arada barış içinde yaşamanın temelidir.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü
Basın Dairesi

Reklamlar