Erdoğan: Rusya’nın eylemleri uluslararası hukuka aykırıdır

Türkiye, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri operasyonunu kabul edilemez buluyor. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin bir heyetiyle Ankara’da yaptığı görüşmede Rusya’nın eylemlerini “uluslararası hukuk normlarına aykırı bir adım” olarak nitelendirdi. Erdoğan, Rusya ve Ukrayna’yı anlaşmazlıklarını diyalog yoluyla çözmeye çağırırken, ülkesinin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü koruma mücadelesini desteklediğini vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri saldırganlığı Romanya Parlamentosunu birleştirdi

Romanya’da hem iktidar koalisyonu hem de muhalefet, tüm Parlamento partileri Rusya’nın Ukrayna’daki askeri saldırganlığını kınadı. Romanya Radyosu, Ukrayna’da çoğu Besarabya’da yaşayan ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 1991’de Ukrayna’ya iade edilen Romen diasporasının 400 000’den fazla kişiden oluştuğunu bildirdi.

Üsküp Dışişleri Bakanlığı Ukrayna bayrağının renkleriyle aydınlatıldı


 

“24 Şubat, Ukrayna için üzücü, Avrupa için ise karanlık bir gün oldu. Bu eylemler, kıtamızın barış düzenini bozdu.” Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, BTA tarafından aktarılan Facebook hesabından, savaş ve ateşin şaka olmadığını ve 21. yüzyılda güç ve zorlamanın yeri olmadığını yazdı. Üsküp Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya destek ve dayanışma işareti olarak Ukrayna bayrağının renkleriyle ışınlandı.

Yunanistan, Ukrayna krizinden dolayı Avrupa’dan enerji önlemleri istedi

Yunan haber ajansı ANA-MPA’nın bildirdiğine göre, Yunanistan, AB Enerji Konseyi’nin acilen toplanmasını talep etti. Amaç, Ukrayna’daki olayların ardından enerji sektöründeki yüksek fiyatların üstesinden gelmek için alınacak önlemleri incelemek. BTA’nın bildirdiğine göre, Yunanistan’ın çağrısı Bulgaristan ve Romanya tarafından da destekleniyor.

Reklamlar