Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sancaktar, “Bizler, vatan ve bayrak sevdalısı Rumelililer, Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne, sınırları dahilinde ve sınır ötesinde tehdit oluşturabilecek tüm oluşumlara karşı yapılacak tüm operasyonları destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de faaliyet gösteren Balkan ve Rumeli dernekleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “Zeytin Dalı Harekatı”na destek açıklamasında bulundu.

Bayrampaşa’daki Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde bir araya gelen yaklaşık 60 derneğin yöneticileri, Zeytin Dalı Harekat’na destek olduklarını bildirdi.

Dernekler adına açıklama yapan Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar, TSK’nın başlattığı operasyonun, Türkiye ve dünya gündeminde ön planda yer aldığını belirtti.

Sancaktar, Türkiye’nin yasal zeminde haklı bir mücadele yürüttüğünü vurguladı.

Operasyonun sonuna kadar destekçisi olduklarının altını çizen Sancaktar, şunları kaydetti:

“Bizler, vatan ve bayrak sevdalısı Rumelililer, Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne, sınırları dahilinde ve sınır ötesinde tehdit oluşturabilecek tüm oluşumlara karşı yapılacak tüm operasyonları destekliyoruz. Bizler, asla savaş ve şiddet yanlısı bir toplum değiliz. Bizler kan ve gözyaşı yanlısı insanlar değiliz. Bizler, Bosna’da, Sancak’ta, Makedonya’da, Bulgaristan’da, Kosova’da ve bütün Balkanlar’da yaşanan onlarca soykırımın, katliamın kurbanları, meşru müdafaanın ne demek olduğunu en iyi bilenleriz. Ancak Suriye’de yıllardır akan gözyaşının ve kanayan yaraların son bulması, Türk milletinin ve bölge coğrafyasının huzur ve sükunu için yapılacak operasyonların da bayraktarıyız. Bu vatan, bu bayrak ve bu güzel insanlar için canımızı vermekten bir an olsun tereddüt etmeyiz.”

Türk ordusunun savaşta ve barışta her zaman üzerine düşen görevi yaptığını belirten Sancaktar, şehitlere rahmet, gazilere de şifa diledi.

 

Dünya Bülteni

 

Reklamlar