Balçık kasabasındaki Merkez Camii, minaresinin restorasyonu sonrasında görkemine bir nebze yeniden kavuştu. Minarenin yenilenmesi için 18 000 levanın üzerinde bağış toplandı. 15 000 levalık miktar Başmüftülük tarafından sağlandı, geri kalan miktar ise yapılan bağışlarla sağlandı.

Yerel öneme sahip bir kültür anıtı ilan edilen binanın restorasyonu ve konservasyonuna yönelik çalışmalar Dobriç (Hacıoğlu Pazarcık) Bölge Müftülüğü ve Balçık Müslüman Encümenliği tarafından gerçekleştirildi. 

Caminin durumunun rutin olarak incelenmesi sırasında minarenin sıvasının ve yapısının hasar gördüğü tespit edildi. Bu, acil olarak güçlendirilmesini ve yeni bir kubbenin inşa edilmesini gerektirdi.

Dobriç Bölge Müftülüğü, aldığı mali destek sayesinde onarım çalışmalarını yürütmek için bir grup işçiden destek aldı. Onarım çalışmaları, minarenin durumunun kapsamlı bir şekilde incelenmesi, sıvaların yenilenmesi, boyanması, taş duvarların temizlenmesi, minarenin yeni bir kubbesinin inşası ve montaj işlerini içerdi.

Dobriç Bölge Müftülüğü, hayır işine katkıda bulunan tüm hayırseverlere şükranlarını sunar. Allah onlardan razı olsun!

Kırcaali Haber

Reklamlar