24 Mayıs Slav Alfabesi ve Bulgar Kültürü Günü dolayısıyla yayımladığı tebrik mesajında öğretmenlere şöyle seslendi: “Toplumumuzun gelişiminde eğitimden daha önemli bir faktör yoktur. Ve eğitimde en önemli faktör öğretmenlerdir. Gelecek nesillerin başarısını garanti eden sizlersiniz. Bu yüzden sadece Sizlere olan saygımızı sunmuyoruz, eğitim alanında yatırımları devam ettirmeye ve arttırmaya kararlıyız. Eğitim Bakanı olarak öğretmenleri, öğrencileri, velileri, sanatçıları ve araştırmacıları tebrik ederim”.

Bakan, öğrencilere ise şu sözlerle hitap etti: “Bugün geleceği tahmin etmekte gittikçe daha çok zorlanıyoruz. Yıllar sonra hangi uzmanlara ihtiyaç duyacağımızı kesin olarak bilmiyoruz. Ancak her öğrencinin doğa bilimlerinde dilbilim ve matematik becerileri ve bilgisi olması gerektiği açıktır. Ama aynı zamanda sahip olması gereken yeni beceriler – girişimcilik becerileri ve yaratıcılık ve belki de en önemli beceri – öğrenmektir. Bunlar hepimizin önündeki zorluklardır”.

Vılçev’in mesajı şöyle devam ediyor: “Bugün Bulgaristan’ın manevi bayramını – 24 Mayıs, alfabe günümüzü kutlarız. Aziz Kiril ve Metodiy kardeşlerin yazdığı ve öğrencilerinin geldiği alfabe günümüz. Halkların farklı bayram günleri var. Bilgi için susuzluğun kutlanması sadece Bulgaristan’da yapılan bir şeydir”. 24 Mayıs’ı kutlamanın geçmişle gelecek arasındaki ilişki olduğuna dikkat çeken Bakan, bir zamanlar Bulgar devleti aracılığıyla aziz kardeşlerin alfabesinin Slav halkları arasında yayıldığını belirtti. Bakan, “Bulgaristan’ın Avrupa Birliği’ne girmesiyle Kiril alfabesi Birleşik Avrupa’daki üçüncü resmi alfabedir” dedi.

Bakan, ”Bugün eğitime yatırım yapmamız gerektiği konusunda tereddüdümüz yok. Tarihimiz de ayrıca, buna işaret ediyor. Bu nedenle Bulgaristan hükümeti, eğitimi bir kez daha öncelikli hale getirdi” diye kaydetti.

Öğrencilere bilginin geleceğinin garanti altında olduğu mesajını veren Bakan,” Bugün zaten bunun kanıtıdır. Yeni teknolojiler yeni fırsatlar yaratıyor. Öğretmenlerinizin ve velilerinizin sizleri bilgi yolunda başarıya ulaştırmasına izin verin. Bizler ise sizlere yeni eğitim ve profesyonel fırsatlar sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye kanaat getirdi.

Velilere hem çocukları, hem de okul için destek olmalarını tavsiye eden Bakan, onların eğitim ortamında sürdürülebilirlik ve güvenliğe ulaşmanın ana ortağı olduklarını ekledi. Bakan, “İşbirliği ve karşılıklı saygı olmadan ilerlememiz mümkün değil” diye belirtti.

Bakan ayrıca bilim insanlarına, sanatçılara ve araştırmacılara da hitap etti:” İnişler ve çıkışlardan sonra sizin misyonlarınız yeniden onurlu bir yer edindi. Birlikte toplumumuz için önemli olan sorunların çözümüne katkıda bulunacağımıza ikna oldum. Bu yüzden Bulgar bilimine ve genç bilim adamlarına desteğimizi artırıyoruz. Çağdaş sanatçıların ve yeteneklerin çalışmalarına giderek daha fazla ihtiyaç duyduğumuza inanıyorum. Onları desteklemek boyun borcumuz ve önceliğimizdir. Bulgaristan’ın var olması için onların Bulgaristan’da kalmaları lazım”.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar