Bir yıl daha Avrupa Kültürel Miras Günleri kutlandı. Tüm AB üyeleri devletlerin takviminde yer etmiş olan bu etkinlik geleneksel olarak Eylül ayında gerçekleştirilmektedir. Bu yıl Sofya’da 19 ve 20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlik, Bulgaristan’daki Fransız Enstitüsü, Kültür Bakanlığı ve Sofya Belediyesi tarafından birlikte organize edildi. Bu etkinlikte organizatörlerin amacı kültürel mirasa vurgu yapmak ve halkın çevresinde bulunan kültürel simgelerin farkına varmasıdır.

Başkentte düzenlenen Avrupa Miras Günleri 2020 programı, kültürel değeri yüksek ve kamusal öneme sahip toplam 36 yeri ziyaret etme fırsatı sunmaktaydı. Bu yerler arasında bu yılda başkentin ,, Kadı Seyfullah Efendi ’’(Banyabaşı) camii yer almaktaydı.  Etkinlik kapsamında 500’den fazla kişi Müslümanların ibadethanesini ziyaret etti.

Sofya Merkez Camii Rehberi Emine Seçkin bu tür etkinlikleri çok yararlı bulduğunu ve kültürlerarası anlayışa katkı sağladığını belirterek şunları ifade etti- ,,Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ,,Banyabaşı’’ camiine büyük bir ilgi vardı. Tüm salgın önlemleri gözetilerek ziyaretçiler tek tek, 4-5 kişili gruplar halinde ve ailesiyle olanlar çocukları ile birlikte geldi. Ziyaretçiler farklı bilgileri öğrenmek için hevesleydi – çoğunlukla caminin tarihi, mimarisi ve iç tasarımında bulunan farklı unsurların anlamı ile ilgili sorular yönelttiler. Ayrıca İslam dinindeki bazı hükümler ile ilgili sorular sordular’’.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı SOFYA-ZIYARET.jpg

,,Kadı Seyfullah Efendi’’ Camii turistlere, şehirden gelenlere, yurt içinden veya yurtdışından ilgili olan herkese tüm yıl boyunca açık olup, Cuma ve Pazar günleri hariç her gün 10:00 – 16:00 saatleri arasında rehberle sohbet imkanı sunulmaktadır.

Bulgaristan Başmüftülüğü

Reklamlar