ASKERİ ALANDA ÖNEMLİ DÜZENLEMELER İÇEREN
KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

 

Değerli dostlar,

Astsubay emeklilik yaş haddini 55’ten 60’a kadar uzatan, tecrübeli astsubayların subaylığa, tecrübeli uzman erbaşların astsubaylığa geçmesine ilave imkan veren, askeri öğrenci harçlığını ve askeri tabiplere verilen ek ödemeyi artıran, sözleşmeli erbaş ve erlere aile yardım ödeneği gibi askeri alanda önemli düzenlemeler içeren Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

‪Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

  • Astsubay emeklilik yaş haddinin 55 yaştan 60 yaşa kadar uzatılabilmesi.
  • Kanunla belirlenen ileri yaşlardaki astsubaylara subaylığa geçiş sınavına; uzman erbaşlara astsubaylığa geçiş sınavına giriş imkanı verilmesi.
  • Milli Savunma Bakanlığı personelinin geçici görev gündeliğinin verileceği azami sürelerden istisna tutularak bu haktan herhangi bir süre sınırlamasına tabi olmaksızın yararlanmasına imkân tanınması.
  • Askeri öğrenci harçlığının artırılması.
  • Askeri tabipliğin tercih edilebilirliğinin artırılması maksadıyla birlikler ve yüzer birliklerde görev yapan tabipler ile diş tabiplerine ödenen sağlık hizmet tazminatının artırılması.
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen Devlet memurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu diğer personelde olduğu gibi aile yardımı ödeneğinden faydalandırılması.
  • Yedek astsubaylıktan muvazzaf astsubaylığa geçişin yasal dayanağının oluşturulması ve muvazzaf astsubay kaynakları arasına yedek astsubaylığın da ilave edilmesi.
  • İleri yaşlarda astsubaylıktan subaylığa geçiş yapan personelin, erken emekliliğinin engellenmesi amacıyla rütbe yaş hadlerinin genişletilmesi.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss223.pdf

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

Av.Bülent TURAN
Çanakkale Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili
Reklamlar