Karşılıksız tek sevgi annelerin çocuğuna duyduğu sevgidir.

13174062_1066755963362919_6223085898949745236_n

Bizleri yetiştiren ve bugünlere getiren kıymetli annelerimizin hergün hatırlanması umidi ile sağılıklı, huzurlu, mutlu bir ömür geçirmelerini diler,vefaat eden annelerimize Allah (c.c.)’tan rahmet dileriz.

BULTÜRK Adına

 

Tarihçe;

Her yıl mayıs ayının ikinci haftası anneler günü olarak kutlanır. Anneler günü 2016 yılında ise 8 Mayıs Pazar günü kutlanılacak. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alınır ve Annelere kutlama mesajları veya şiirler yazılır, gönderilir. Bizde o özel ve güzel insanların kutlu günü olan Anneler günü şiirleri, Anneler günü sözleri (Resimli Anneler günü mesajları) bu sayfada derledik. Sizler için hazırladığımız Anneler günü resimli mesajları bilgisayarınızdan, telefonunuzdan yada tabletinizden, sosyal medya aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. İşte Anneler günü mesajları resimli, Anneler günü mesajları sms sözleri

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gündür. Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında da genişledi ve artık dünyanın değişik ülkelerinde kutlanmaya başlandı.

Anne Jarvis Annesini kaybettikten sonra yaşadığı boşluğu bir türlü dolduramamıştır. Her sene onun ölüm yıl dönümü yaklaştıkça kendini daha kötü hissetmekte ve bu acısını etrafındakilerle paylaşmaktaydı. Sonunda bir gün yine annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü herkesi etrafına toplayarak bu günün anneler günü olmasını istediğini ve Anneler Günü olarak her sene kutlanmasını kabul edip etmeyeceklerini sordu. Herkesin kabul edilmesi üzerine bu gün anneler günü olarak kabul edilmiştir.

Karşılıksız sevgi, fedakârlık, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; Anneler derdim,

Senin kucağın, senin merhametin, bizleri yaşama bağlıyor sevgili anneler, Anneler günün kutlu olsun.

ANNELER GÜNÜ NEDİR?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanılır. Bu özel günde anneleri onurlandırmak için çeşitli hediyeler alınır.

Anneler günün kutlu olsun, dünyanın en güzel varlığı.

 

Anne

İlk kundağın
Ben oldum, yavrum;
İlk oyuncağın
Ben oldum.Acı nedir
Tatlı nedir… bilmezdin
Dilin damağın
Ben oldum.
Elinin ermediği
Dilinin dönmediği
Çağlarda, yavrum
Kolun kanadın
Ben oldum
Dilin dudağın
Ben oldum.Belki kıskanırlar diye
Gördüklerini
Sakladım gözlerden
Gülücüklerini…
Tülün duvağın
Ben oldum!Artık isterlerse adımı
Söylemesinler bana
‘Onun Annesi’ diyorlar…
Bu yeter sevgilim bu yeter bana!Bir dediğini
İki etmiyeyim diye
Öyle çırpındım ki
Ve seni öyle sevdim sana
O kadar ısındım ki
Usanmadım, yorulmadım, çekinmedim
Gün oldu kırdın…
İncinmedim;
İlk oyuncağın
Ben oldum.. Yavrum
Son oyuncağın
Ben oldum…

Layık değildim
Layık gördüler
Annen oldum yavrum
Annen oldum!

Arif Nihat Asya

Reklamlar