AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Değerli dostlar,

Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, yiyecek ve içecek vb. hizmet sektörlerinde çalışıp Nisan ve Mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara ödeme yapılması, yine bu sektörlerde çalışanların Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonundan karşılanması gibi önemli düzenlemeler içeren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun öne çıkan maddelerini ve detaylı halini bulabileceğiniz linki sizlerle paylaşıyoruz.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Aşağıdaki Düzenlemeleri İçeriyor;

  • Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere kullandırılan 31/12/2020 tarihi itibarıyla vadesi geçmiş olan borçlar yapılandırılmaktadır. Buna göre, anapara borcu %18 faiz uygulanmak suretiyle (çiftçi bunun sadece %12’lik kısmını ödeyecek) hesaplanan tutar ya peşin ödenecek ya da %30’u peşin ve kalanı 3 eşit taksitle ödenecektir.
  • Yiyecek ve içecek vb. hizmet sektörlerinde çalışıp Nisan ve Mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1.500 TL ödeme yapılması ve ayrıca halihazırda diğer sektörlerde olup nakdi ücret desteği alan kişiler için de destek tutarı 1.500 TL’ye çıkarılmaktadır.
  • Yiyecek ve içecek vb. hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonundan karşılanması amaçlanmaktadır.
  • Zamanaşımı nedeniyle Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne (YTM) devredilen alacak ve emanetlerin, hak sahiplerinin talepleri durumunda iade edilmesi amaçlanmaktadır.
  • Kamu alacaklarına konu hacizli menkul ve gayrimenkul malların elektronik ortamda satışına imkan sağlanmaktadır.

Daha detaylı bilgi için;

https://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem27/yil01/ss254.pdf

Güncel haber, açıklama ve paylaşımlarımız için sosyal medya hesaplarımıza ve İOS-Android Bülent Turan uygulamamıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/turanbulent

Facebook: https://www.facebook.com/trnblnt

Instagram: https://www.instagram.com/avbturan/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCL6Ha5NGdY36j6O19Do4UzA

Bülent Turan Mobil Uygulama;

İOS: https://apps.apple.com/tr/app/bulent-turan/id1438759180?l=tr

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.kaysajans.bturan

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Selam ve saygılarımla…

Av.Bülent TURAN

Çanakkale Milletvekili

AK Parti Grup Başkanvekili

Reklamlar