Erdoğan DOĞU

Neydi o?

‘’Bursa bir Balkan şehridir.’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberinde ki heyet, Filibe ve Kırcaali’ye iki günlük bir ziyarette bulundu. Belediye başkanlığı süresince baktığımızda Alinur Aktaş’ın ilk Güney Bulgaristan ziyareti diyebiliriz buna. Yapılması beklenen hatta geç kalınmış bir ziyarette diyebiliriz. Ama biz bu ziyaretin olumlu taraflarına bakalım.

Heyette ayrıca, Bal-Göç BaşkanıVeli Öztürk ve Mestanlı ve Yöresi Dernek BaşkanıHasan Öztürk’te vardı.

Ziyaretin ilk durağı Filibe oldu. Göreve yeni atanan Filibe Başkansolosu Korhan Küngerü ve Filibe Bölge Başmüftüsü Taner Veli ile görüşülmesinin ardından, aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Filibe Belediyesi’de ziyaret edilerek, Filibe Belediye Başkanı ZdravkoDimitrov ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi anlamında fikir birliğine varıldı. Burada belirtmek isterim ki, Filibe, özellikle Türk iş insanlarının yatırım yapabileceği avantajlı şehirlerden biridir.

Kırcaali ziyareti ertesi gün başladı ve ilk önce Cebel Belediyesine misafir olundu. Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali, heyeti Cebel Camisinde ve Cebel meydanında gezdirerek ilçe ile ilgili bilgiler verdi.

Cebel’den sonra Kızılağaç ( Kirkovo ) ziyareti vardı sırada. Yine Kızılağaç Belediyesi ve Belediye Başkanı Şinasi Süleyman ziyaret edilerek ardından hep beraber minik şehidimiz Türkan Bebeğin kabri başında dualar edildi.

Son durak aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Mestanlı Belediyesi ve Belediye Başkanı İlknur Kazım’dı.

Mestanlı’da bulunan İmam Hatip Lisesi ve inşaatına başlanan MestanlıŞehitler Camisinin ziyaret edilmesi esnasında İlknur Hanım, cami inşaatı ile ilgili bilgileri Alinur Aktaş ile paylaştı.

Tabi unutmamam gereken bir nokta daha var. Kırcaali’nin futbol kulübü olan Arda Futbol Kulübüne de uğramadan olmazdı. Alinur Aktaş, Arda Arena stadını ve futbol kulübünü de ziyaret planına aldı ve Arda Arena’nın çimlerine ayak basmış oldu.

Daha önce yazmış olduğum bir yazıda, Bursaspor ve Arda’nın kardeş takım olması gerektiği önerisinde bulunmuştum. Bu ziyareti de bu noktada anlamlı buluyorum. Kardeş takım olurlar mı bilmiyorum fakat bir dostluk maçının yapılacağını düşünüyorum.

Ben bu ziyareti çok önemsiyorum. Alinur Aktaş’ın Bulgaristan’da yaşayan Türklere, Bursa’da yaşayan Bulgaristan Türklerine karşı duyarlılığının daha da artacağını düşünüyorum.

Bu ziyaret ile bölgeye yönelik geçmiş dönemlerde yapılan yardımların ve sürekli iletişimde kalma stratejisinin bundan sonrada devam edeceği görünüyor.

Covid-19 süreci yapılan bu ziyareti geciktirmiş olabilir elbet. Ama önümüze bakalım artık. Bu ziyaretin yeni işbirliklerini, ortak proje uygulamalarını hızlandıracağı açıktır.

Gerek Filibe’de, gerek Cebel, Kızılağaç, Mestanlı ve Kırcaali sokaklarında gezerken yanına gelip ‘’Bulgaristan’a Hoşgeldiniz Başkanım’’ diyen insanları gördükçe kendini Bursa’da hissettiğinden eminim.

Ülke dışında hangi şehrin sokaklarında gezerken, kendinizi Kestel’de, Millet Mahallesin’de, Görükle’de, Hürriyet’te gezer gibi hissedebilirsiniz ki?

Biz o insanların adına şunu da söyleyelim,

Yine bekleriz başkanım!

Alıntı: https://www.bursa.com/makale/alinur-aktasa-kircaaliye-hosgeldiniz-baskanim-8495/

Reklamlar