Pazar günü 18 Ağustos 2013 tarihinde saat 10.00’dan itibaren Eğridere(Ardino)’nin Byal İzvor (Akpınar) köyünde geleneksel sağlık ve bereket mevlidi gerçekleştirilecek. Mevlit, yerli halkın ve Türkiye’ye göç etmiş vatandaşların mali desteğiyle mümkün olmaktadır. akpinar-saglik-ve-bereket-mevlidi

Byal İzvor (Akpınar)muhtarı Zehni Emin, bu dini geleneğin geçen asrın 50’li yıllarından beri süregeldiğini belirtti. Bulgarlaştırma süreci esnasında geçen asrın 80’li yıllarında birkaç yıl ara verilmiştir.

Yerel usta aşçı Fikret Cila, mevlide gelenlere ikram edilmesi üzere 10’u aşan kazan pilav hazırlayacak. Artan yiyecek evde kalan insanlar için dağıtılacak.

Kırcaali Müftü Vekili Erhan Receb başta olmak üzere yerli imamlar, Kuran-ı Kerim’den ayet ve mevlit kitabını okuyacaklar. Mevlit sonrası Erhan Receb, günümüzdeki Müslümanların namaz kılması konusunda sohbette bulunacak.

Dini etkinliğe etraf Padina, Jıltuşa, Enövçe köylerin ve Belediye’nin tüm sakinleri davetlidir. Eğridere(Ardino) Belediye yönetiminden de konukların olması bekleniyor.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar