Avrupa Komisyonu, Uyum Politikası kapsamında Yunanistan Gümülcine ile Stara Zagora arasında 182 km’lik bir sınır ötesi boru hattının inşasını finanse etmek için 33 milyon avro sağlamaya karar verdi. Boru hattı, Enerji Birliği’nin hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunan bir Avrupa ortak çıkar projesidir. Her iki ülkenin de gaz sistemleri ilk kez bağlanacak. Bu, bölgedeki enerji kaynaklarını çeşitlendirecek ve enerji güvenliğini artıracaktır. Gaz piyasasında daha fazla rekabet olması tüketiciler için daha düşük fiyatlara yol açacak.

Bulgaristan, Komisyonun 25 büyük altyapı projesi için toplam 4 milyar avro sağlayacağı 10 AB ülkesinden biri. Projeler, sağlık, ulaşım, araştırma, çevre ve enerji gibi geniş bir alanı kapsamaktadır. Ulusal bütçelerin katkısıyla, bu projelere yapılan toplam yatırım 8 milyar avro tutarındadır.

Bölgesel Politika Komiseri Corina Krestu, şunları söyledi: “Bu 25 proje, AB’nin vatandaşların yaşamını iyileştirmek için nasıl çalıştığına bir örnek – içme suyu kalitesini yükseltmek ve demiryolu taşımacılığını hızlandırmaktan hastaneleri modernize etmeye. Mevcut bütçe döneminde, 32 milyar Avronun 258 büyük altyapı projesine tahsis edilmesini onayladık. Bu projeler uyum politikasının “elçileridir” ve her biriyle gurur duyuyorum.”

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar