Sağlık Bakanlığı önüne çadır kuran acil tıp uzmanları, Bakan Kiril Ananiev’i yuhalayarak ve Bulgaristan milli marşını söyleyerek protesto eylemine başladılar.

Acil tıp uzmanlarının temel talebi, örgütlenme hakkının tanınmasının yanı sıra işçi maaşlarının iki kat artırılmasıdır.

Daha sonra Bakan Kiril Ananiev’in talepleri netleştirmek için protestocuları görüşmeye davet ettiği açıklandı.

Göstericiler, düşük ücretten ve devlet tarafından çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik yeterli seviyede tedbirler alınmamasından dolayı şikayetçidir.

Bulgaristan Fizyoterapistler Derneği tarafından organize edilen protestodan dolayı polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Dobriç (Hacıoğlu Pazarcık) Acil Tıp Merkezinde görevli uzman hekim Elka Tsoneva, “Bizi ihmal etmesinler, çünkü acil tıp merkezlerinde çalışacak profesyoneller kalmayacak” dedi. Tsoneva, 25 yıldan beri acil sağlık hizmetleri sistemi dahilindeki kuruluşlarda çalıştığını ve Bulgaristan’da acil tıp uzmanlarının maaşlarının aşağılayıcı bir miktarda olduğunu, fakat taşıdıkları sorumluluğun hiç de az olmadığını belirtti.

Göstericiler, “Biz Olmadan Sağlık da Yok”, “Bizi Kaybetmeyin, Bizsiz İşiniz Zor”, Bizler, Doktor Asistanları Olarak Bulgaristan’da Çalışmak İstiyoruz! Bizi Kovmayın” ve başka yazılar içeren pankartlar açtılar.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar