Başmüftü Dr. Mustafa Hacı, ABD’nin Bulgaristan Büyükelçisi Sn. Hero Mustafa’nın ziyaretini kabul etti. Diplomatın Başmüftülüğü ziyareti 16 Ocak (Perşembe günü) 2020 tarihinde gerçekleşti. Bu, Sn. Mustafa’nın Bulgaristan’daki görev süresi çerçevesinde ilk ziyaretiydi. Kendisi, ABD Büyükelçiliği Siyasal ve İktisadi Sorular Danışmanı Alwyn Thomson tarafından eşlik edilmekteydi. Resmi toplantıda Müslümanlar Diyaneti adına Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed ve Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik de yer aldılar.

Büyükelçi Sn. Mustafa, Başmüftü’ye, Bulgaristan’daki Müslüman toplumunun temsilcileriyle görüşme ve konuşma fırsatı için teşekkürlerini sundu.

Ev sahibi, yüksek rütbeli misafirlere ülkedeki Müslüman toplumunun hayatını ve Diyanetin faaliyetlerini tanıtarak diplomatlara, Başmüftülüğü ziyaret ettikleri için teşekkürlerini arz etti.

Toplantı, verimli çalışmalar için karşılıklı dilekler, gelecekte yeni görüşmelere ifade edilen hazırlık ve hediye takdimiyle sona erdi. ABD Büyükelçisi, Başmüftü’ye saygı simgesi olarak Bulgar gülü motifli özgün büyükelçilik taslak simgesini takdim etti, Başmüftü ise, yüksek rütbeli misafiri, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in ve barışın simgesi olarak tahta pano üzerinde pirinç gül ile uğurladı.

 

Reklamlar