Bulgaristan Başsavcısı ve başbakanı Boyko Borisov’un isminin karıştığı Barcelona’daki para aklama şemasının soruşturulması ile ilgili İspanya medyasında çıkan haberler üzerine çalışmalar yürütüyor mu?

Bu, Avrupa Komisyonu’nun Vatandaş özgürlükleri, yargı ve iç düzen komisyonuna bağlı izleme grubunun başsavcı İvan Geşev’in ofisine yöneltilen sorulardan biridir.

Avrupa Parlamentosu web sayfasında Bulgar hükümeti, başbakan yardımcısı, başsavcı ve adalet bakan yardımcısına yönelik yayınlanan 29 soru ile Avrupa vekilleri kastedilen olayla ilgili daha geçen yıl sinyaller alınmışken bu konudaki soruşturmanın hangi aşamada bulunduğunu soruyorlar.

Savcılık yolsuzlukla mücadelede nasıl önlemler almıştır, siyaset adamlarına karşı soruşturma açılıp açılmadığını, onlara karşı suç ilanı yapılıp yapılmadığını, daha büyük kısmının hangi partiye bağlı olduğu, sorulan başka bir sorudur.

Avrupa vekilleri ayrıca yapılan protestolar bağlamında Anayasada yapılması önerilen değişiklikleri soruyor.İzleme grubunun başka bir sorusu: Hükümet, media sahipleri konusunda şeffaflığın artırılması, plüralizmin özendirilmesi ve gazeteci güvenliğinin garantilenmesi için neler yapacaktır? doğrultusunda.

BNR

Reklamlar