Bu yıl “Rodoplar’ın Sihirli Dünyası” Çocuk Sanatları Şenliğinin altıncısı gerçekleştirilecektir. Şenlik 19 ile 20 Ekim tarihleri arasında, 21 Ekim Kırcaali’nin Günü sebebiyle düzenlenen kutlama programında yer alacak. 6-rodoplarin-sihirli-dunyasi-cocuk-sanatlari-senligi
Artık oldukça büyük üne ve ilgiye sahip olan bu ulusal şenlik, Eğitim Bakanlığı, Ulusal Çocuk Sarayı, Bölge Eğitim Müfettişliği, Kırcaali Belediyesi ve Çocuk Merkezi tarafından organize ediliyor. Bu yıl beşinci kez şenlikler Eğitim Bakanlığı’nın okul dışı faaliyetler takviminde de yer alıyor.

Bu yıl da ulusal çocuk sanatları şenlikleri iki dalda gerçekleştirilecek: “Rodoplar’ın Sihirli Dünyası” Çocuk Resimleri Müsabakası ve “Fotoğraf Masalları” Fotoğraf Müsabakası. Çocuk Merkezi Müdürü Zlatka Penyova’nın belirttiklerine göre, her yıl müsabakalara katılım istekleri artmakta. Bu yıl ülke genelinden toplam 43 yerleşim merkezinden 430 resim müsabakada yer alacak. Geçen yıl bu sayı 350 idi. Bu müsabakaya katılanlar Tervel, Razgrad, Blagoevgrad, Burgas, Küstendil, Loveç, Stara Zagora, Pazarcik’tendir. Bunların yanı sıra Kırcaali ilinden ve Konevo, Rani List, Stremtsi gibi köylerden çocuklar da yer almakta.

Fotoğrafların toplam sayısı 154’tür, geçen yılkilerden 4 fotoğraf ile daha fazla. Fotoğraflar, Bulgaristan’ın 14 yerleşim merkezinden gelmiştir.

Müsabaka organizatörlerine göre, iki müsabakanın da seviyesi çok yüksektir ve jüri karar almakta zorluklar çekmektedir. Resimler ressam Panka ve Hari Atanasov tarafından, fotoğraflar ise fotoğrafçı Petko Borisov ile Mehmet Recep tarafından değerlendirilecektir.

İki müsabakada yer alan eserler ise iki sergide yer alacak. Sergiler 19 Ekim’de saat 14.00’te Çocuk Merkezi resim galerisinde açılacak. Sonrasında ise ödüller Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis tarafından verilecektir. Resim müsabakasında üç yaş grubunda, fotoğraf müsabakasında iki yaş grubunda birincilik ödülleri verilecektir.

Geleneksel olarak özel ödüller de verilecektir. Bu yıl özel ödüller yedi tanedir: Kırcaali Belediyesinden iki özel plaket, Eğitim Bakanlığı ödülleri, Ulusal Çocuk Sarayı ödülleri, Bölge Eğitim Müfettişliği ödülleri, Çocuk Merkezi ödülleri, “Yeni Hayat” Gazetesi ödülleri ve “Doğu Rodoplar” televizyonu ödülleri.

20 Ekim’de “Rodoplar’ın Sihirli Dünyası” Çocuk Sanatları Şenliği katılımcıları Trakların taş şehri Perperikon’u ziyaret etme fırsatını bulacak, önceki gün ise Kırcaali’yi gezip Belediye Başkanı Hasan Azis tarafından verilen akşam yemeğine katılacaklar.

 

Kırcaali Belediyesi

Reklamlar