Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev, Sofya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen yükseköğretim konusunda yuvarlak masa toplantısından önce basına yaptığı açıklamada, “Gelecek yıldan itibaren en düşük öğretmen maaşı 1085 leva olacak. Yeni yılda artış, % 20 oranında değil ve hiçbir zaman o kadar olacağı söylenmedi ve öğretmen maaşlarına bütçeden ayrılan kaynak miktarına göre zam yapılacak” diye belirtti.

Geçen yıl en düşük öğretmen maaşı 920 leva idi.

2020 yılında öğretmen maaşlarını artırmak için ayrılan fon 360 milyon leva miktarındadır, yani yeni yılda öğretmen maaşlarında artış % 17 -% 18 civarında olacaktır. İlave ücret alan sınıf öğretmenlerinin maaşlarının da artırılması öngörülüyor.

Bakan, gelecek yıl için ek fonlar planlandığını ve kapatılmaması gereken koruma altına alınan okullar ve anaokullarında görevli öğretmenlerin maaşlarının neredeyse iki kat zamlanacağını sözlerine ekledi.

Ders saatlerinin daha fazla olduğu ve daha fazla öğretmenin görevli olduğu lise ve mesleki eğitim okullarına ve öğrenci yurtlarının onarımına yönelik kaynaklar da artırılacak.

Bakan Vılçev, matematik, bilişim teknolojileri, İngilizce, fizik, kimya branşlarında öğretmen açığı olduğunu söyledi. Bakan, ayrıca özel gereksinimli öğrencilerle çalışacak öğretmenlere de ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar