Български

10 800 ченгета от ДС на държавна служба. Затова Доган е важен

Толкова ли е важен Ахмед Доган за българската политика, та чакаме да чуем какво ще каже по Коледа. Или българската политика изобщо не е важна и затова чакаме заклинанията на Доган. Всяка негова дума се анализира внимателно от политолозите, търсят се намеците или директните внушения. Това е любимата игра по Коледа за анализаторите и политиците.

След една такава игра се роди нови партия – ДОСТ. И сега се оказва, че “пророкът” е сбъркал – заради ДОСТ мощта и влиянието на ДПС са на дъното. Почетният председател е наясно с грешката си, която толкова отдалечи ДПС от властта, колкото никога не е било.

И какво толкова каза Доган, че две седмици търсим смисъла на живота в неговите думи. На практика нищо. Каза, че е сбъркал, но не се покая, а потърси покаяние от онези, които изгони. Каза още, че управлението на страната е без алтернатива, но това го знаят и бабите на село. Каза и: Жив съм, все още мога да ви будалкам с каламбурите си за България и глобалната политика. Не ме отписвайте! Но той се отписа когато създаде ДОСТ и се врече в любов на казахските степи.

Защо тогава е толкова важен Доган. Поне така твърдят онези, за които преходът още не е приключил. Но те и не искат да свършва. На държавна служба в момента са 10 800 ченгета от Държавна сигурност, която уж била закрита. Ако преходът е свършил, държавата да се е отърсила от това бреме. Но нищо не е свършило. Краят на прехода е кошмарът на ченгетата. Затова ще го точим докато ченгетата и Доган имат нужда от него. За тях преходът е хляб и слънце.

Нашите събратя по комунистически терор от Източна Европа отдавна сложиха социализма в музея, ние си траем,отбеляза президентът Росен Плевналиев. Той си купил книга за 100-те най-значими личности на България и на корицата е Тодор Живков.

Ние си траем и чакаме какво ще каже Доган. А той просто отправял послания към тези 10 800 колеги на държавна служба.

 

Bulgaristan Haber

Bulgaristan Haber

Bulgaristan'dan Güncel haberler
Bulgaristan Haber

Latest posts by Bulgaristan Haber (see all)

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =