Толкова ли е важен Ахмед Доган за българската политика, та чакаме да чуем какво ще каже по Коледа. Или българската политика изобщо не е важна и затова чакаме заклинанията на Доган. Всяка негова дума се анализира внимателно от политолозите, търсят се намеците или директните внушения. Това е любимата игра по Коледа за анализаторите и политиците.

След една такава игра се роди нови партия – ДОСТ. И сега се оказва, че “пророкът” е сбъркал – заради ДОСТ мощта и влиянието на ДПС са на дъното. Почетният председател е наясно с грешката си, която толкова отдалечи ДПС от властта, колкото никога не е било.

И какво толкова каза Доган, че две седмици търсим смисъла на живота в неговите думи. На практика нищо. Каза, че е сбъркал, но не се покая, а потърси покаяние от онези, които изгони. Каза още, че управлението на страната е без алтернатива, но това го знаят и бабите на село. Каза и: Жив съм, все още мога да ви будалкам с каламбурите си за България и глобалната политика. Не ме отписвайте! Но той се отписа когато създаде ДОСТ и се врече в любов на казахските степи.

Защо тогава е толкова важен Доган. Поне така твърдят онези, за които преходът още не е приключил. Но те и не искат да свършва. На държавна служба в момента са 10 800 ченгета от Държавна сигурност, която уж била закрита. Ако преходът е свършил, държавата да се е отърсила от това бреме. Но нищо не е свършило. Краят на прехода е кошмарът на ченгетата. Затова ще го точим докато ченгетата и Доган имат нужда от него. За тях преходът е хляб и слънце.

Нашите събратя по комунистически терор от Източна Европа отдавна сложиха социализма в музея, ние си траем,отбеляза президентът Росен Плевналиев. Той си купил книга за 100-те най-значими личности на България и на корицата е Тодор Живков.

Ние си траем и чакаме какво ще каже Доган. А той просто отправял послания към тези 10 800 колеги на държавна служба.

 

Reklamlar