Ви поздравява със светлия празник „Деня на София“ като сърдечно Ви благодари за любезното Ви присъствие в съвместната ни проява Архитектурно наследство от красивата ни столица, страната и  Европа.

Уважаеми дами и господа,

Ние високо ценим културното и архитектурното наследство на българския народ, което днес тук намери прекрасно отражение в изложбата на много уважавания от нас архитект Белин Моллов.

Израз на една друга духовна възвишеност е, че проявата е организирана в изложбената зала на  Държавна агенция АРХИВИ, с любезното съдействие на Председателя на агенцията, доцент др. Михаил Груев.

Общата ни историята и култура са базата и площадката, от която  прави своите първи крачки към креативната мечта за Обновена България, основаната съвсем на скоро Фондация КРЕАТИВНА ОБЩНОСТ на ентусиазирани родолюбци Родопчани, с Управител, моя милост  Мустафа ЕМИН.

Ние вярваме, че креативните общности на 21-и век трябва да са синтез от / на половина на културно историческо наследство и на половина от въображения и мечти на народа ни.

Изграждането не на Швейцария на Балканите а на България на Балканите с цялата колоритност на  добрите ни традиции символи блянове, надежда, любов и мъдрост, това ни е голямата цел.

Идеите на обновление, за модернизиране на материалния свят на Родината ни беше и е наше общо дело. Членството ни в Европейската съюз не промени уредбата в семейството ни. С гордост констатирам, че  българския духовен порив  винаги започва в София. Събитията от последните месеци доказаха, че сме общество с  демократични и либерални ценности. Исканията за промяна на матрицата на управление е наше и ще бъде наше  общо дело.

Като фондация КРЕАТИВНА ОБЩНОСТ – партньор на настоящата художествена изложба, вярвайки че необятната гама от цветове тръгнала да обагри света отначало е била само с черно и бяло,  ще видите всички, че тя у нас вече е създала креативен ансамбъл  от нюанси. Вдъхновени сме от архитект Белин Моллов. И ние от КРЕАТИВНА ОБЩНОСТ ще сътворим букет разнообразие от форми и съдържания и заедно ще обновим красивата ни столица и Родина България

Апелирам към съвместни творчески начинания.

Благодаря Ви.

Столицата отбелязва тържествено Деня на София - София - DarikNews.bg

 

Reklamlar