Милко Иванов, собственик на фирма  за хранителни продукти в България, оперирайки на преса в цеха си по погрешка наранява пръста си. Търси помощ първо от българските лекари, а след това заминава и за лечение в Германия. И у дома, и в Германия лекарите искат да ампутират палеца на българина, пише иигюнлер.нет.

Тогава той решава да опита в турска клиника, като последна надежда. Там му обещават спасение. След четири и половина часовата операция в Турция той споделя: “Не постигнах резултати в София и Германия. Лекарите казаха, че се налага да отрежат палеца ми. Но турски хирург успя да го спаси. Много Ви благодаря!”.

 

Какво всъщност се случва? Нагорещената до 220 градуса преса в продължение на три минути мачка палеца на 52-годишния Милко Иванов. Горната част на левия му палец, сухожилията, вените и кожата са силно увредени.

Иванов е бил прегледан в две болници в София, след което отишъл и в Германия. И у дома, и в немската болница му съобщили, че пръстът му не може да бъде спасен и трябва да бъде ампутиран. С течение на времето състоянието му се влошава, защото раната му се инфектира, като развива устойчиви на антибиотично лечение бактерии.

Специалистът по пластична, реконструктивна и естетична хирургия от Университета Йедитепе доц. Д-р Уур Анъл Бингьол  след антибиотично лечение и тъканна трансплантация успява да спаси палеца на българина. Операциите са толкова успешни, че след тях и лечението пациентът ще може да оперира с пръста си както преди.

Reklamlar