Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря, каза Рафет Улутюрк

„Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии“. Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация „Бултюрк“, коментира пред БНР процесите, които текат в Движението за права и свободи.

„Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски – бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан, Карадайъ… Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря“, каза Улутюрк.

Къде е Джевдет Чакъров, попита той и добави: „Уж е лидер, но не излезе никъде. Те чакат заповеди от Доган“.

Нито една българска партия не се занимава с проблемите на турците по селата, посочи Улутюрк и обясни, че това е и причината за успеха на ДПС в районите с компактно турско население. „ДПС не е етническа партия. Българските партии са етнически. Нито една българска партия не взима турците при себе си. Нито един зам.-председател на партия не е турчин“, добави той.

Улутюрк посочи, че по селата хората все още са плашени с Възродителния процес. „Няма една българска партия да отиде и да каже, че това време е минало“, отбеляза той. По думите му обаче, и отношението на партийните организации към българските граждани не е много по-различно: „В България проблемът е, че партиите не работят за българските граждани“.

https://breaking.bg/mneniya/predsedatelyat-na-naj-golyamata-izselnicheska-organizacziya-bultyurk-dogan-veche-go-nyama-periodat-mu-priklyuchi/
Reklamlar