Ние, членовете на неправителственото дружество на българските граждани в Турция „Бултюрк” със седалище в гр. Истанбул, Република Турция, смятаме за изключително тревожно появилото се разцепление в ПП ДПС „Движение за права и свободи”.

Според нас, почетния председател на партията г-н Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години насам с подставени лица.Това, което се случва в политическа партия ДПС е в разрез с демократичните принципи. В момента председател на ДПС е Делян Пеевски и като такъв само той може да ръководи политическата формация. Всякакви опити за намеса отвън са неприемливи за нас.

Той, г-н Доган прехвърля отговорността на различни хора в годините назад, хора като Касим Дал, Лютви Местан, Мустафа Карадайъ. Днес съдбата застигна и г-н Делян Пеевски, един от двамата председатели на ДПС.Ние поздравяваме г-н Пеевски за неговата позиция, че щом Ахмед Доган му е гласувал доверие за председател, значи той носи отговорността по решенията в партията. Категорично подкрепяме г-н Делян Пеевски в този труден за него и партията момент!

Не одобряваме натиска за налагане на мнението на почетния председател Ахмед Доган да се бърка в управлението на ДПС.

С най-добри пожелания,

Рафет Улутюрк – Председател “Бултюрк”

Reklamlar