metodi

Методи Андрев

Скандалните думи на Пьотр Толстой не са изпуснати случайно, те са начин на мислене на кремълските политици

„Изказването на руския депутат, от партията на Путин Пьотр Толстой е част от стартиралата срещу нашата страна секретна операция „Балканска пролет“. Вече съм загатвал на няколко пъти за тази специална разработка – тя съвсем не е част от теория на конспирацията, а реалност, в която българите сами трябва да се убедят“. Това заяви пред Faktor.bg депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Той акцентира, че Толстой цинично казва, че вече са купили една част от станата – крайбрежието и сега остава да купят и другата половина. Според Андреев този човек не е случаен – вече е депутат, с огромно медийно влияние, близък до Путин, в ръководството на „Единна Русия“, в един от големите райони на Москва, а думите му не трябва да се омаловажават.

„Това арогантно изявление не е случайно, то показва начин на мислене за нас в Русия. Толстой е политик, който няма да изпусне случайна реплика, той знае какъв ефект ще има от думите му. А те поразително напомнят за „Балканска пролет“, която е по аналогия на Арабска пролет. Депутатът на Путин посочва в каква насока Русия развива специалната операцията у нас.

Решили са да имплантират в България големи маси руски граждани,

които да притежават собственост, бизнес, гражданство. В подходящ момент, когато станат критична маса, могат да се появят едни зелени човечета, които да претендират, че ще защитават интересите на руските граждани на наша територия. Това е чиста хибридна война и атака срещу България, тя застрашава нашата национална сигурност. Чрез тези имоти руските граждани се превръщат във фактор в българската икономика, следователно и в българската политика“, обяснява схемата Андреев. Той е категоричен, че преди няколко месеца е направен явен опит това „изкупуване“ да бъде и законодателно уредено, но замисълът е бил разкрит от група народни представители и е бил париран.

„Направиха опит да материализират думите на Толстой чрез закон. 

На 18 април 2016 г в Народното събрание бе вкаран законопроект на МС за изменение и допълнение на закона за чужденците. В член 24 от него се казва, кои лица могат да станат продължително пребиваващи на територията на страната. В случая беше фиксирано изменение на точка 19, която определя размера на инвестицията, за да получиш такъв статут. Предложението беше от 600 хил. лв. прагът да падне на 100 хил. лв. инвестиция, тоест 50 хил. евро. Така всеки който срещу тези нищожни пари получи статут на продължително пребиваващ, може след 5 години да получи и българско гражданство. Изменението на закона облекчаваше неоснователно всеки желаещ чрез нашата страна да получи и европейски статут и права. Заедно с група народни представители бяхме направо скандализирани от този груб опит да се инфилтрират чужденци в ЕС, но и да се пробие националната ни сигурност. Успяхме в пленарна зала да наложим отхвърлянето на тази опасна поправка и да остане европейската практика – инвестиция от 300 хил. евро. Притеснителното в този случая е, че бе подминат с мълчание от българската държава и специалните й служби. Никой не потърси отговор на въпроса – кой е автор на тази определено предателска поправка. Тя застрашаваше пряко националната ни сигурност. Трябваше да се изясни, кой първо я предлага на МС и реално ги подвежда, внасяйки законопроекта в парламента. Направихме с колеги проучване и неофициално стигнахме до факта, че жена е предложила тази опасна поправка. Тя е на пост зам. министър. Твърди се, че е в много близки отношения с руски консул в крайбрежен български град. Така пъзелът се нарежда. Но проблемът е – какво правят службите. Трябваше да се започне разследване срещу това лице. Ако тази поправка беше минала, всички руски граждани, които вече имат у нас над 500 хил. имота, които са на стойност много повече от 50 хил. евро, могат да се превърнат в български граждани. А това означава  и в гласоподаватели, тоест в хора с равни политически права в европейска България. 50 хил евро е цената на една средна кола, на една гарсониера в София“, коментира провалената акция Андреев.

Според него тази провокация срещу националната ни сигурност не е единствена. Той припомня за активирането през последните месеци на така наречените паравоенни формирования – „Шипка“ и „Васил Левски“, които имат ясно изразена руска ориентация и водят негативна риторика и пропаганда по отношение на европейските и атлантическите ценности.

„Те са част от хибридната война на Русия срещу нас. В отчетите на специалните служби също се говори за хибридна война, но не се споменава и дума кой е източникът, от къде идва тази агресия към нас, от кои държави, кои са групите в нашата страна, които са подвластни на тази пропаганда. Има страх да се спомене например думата Русия, и това е факт. Но аз не съм видял до сега нито прокуратурата, нито специалните служби да започнат разследване. Бездействието им е притеснително, защото ставаме реално плацдарм за атакуване на Европа и НАТО. В този ред на разсъждаване, думите на Пьотр Толстой си идват на място – разбираме, че планът Балканска пролет се развива в тази посока – изкупуване на държавата. Нека всички русофили, които аз наричам рубладжии, да си дадат ясен отговор – дали ще бъдат достойни българи или са съгласни да ги купуват и продават като стадо добитък“, допълва тезата си депутатът.

Reklamlar