Както знаете последните годи всички регионални лидери идват в Анкара зада се срещнат с Президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган който безспорно доказа че е политик от световна класа от най високо ниво/

Преди няколко дни Президентът на Руската Федерация също беше в Анкара в това число много лидери на Държави от запад и от изток идват в Анкара за да се съветват с Президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и да получат неговата подкрепа.

Както знаете и господин Бойко Борисов също намекна че решението на газовата криза в България може да реши само Реджеп Тайип Ердоган.

В този аспект в контекста на предстоящите парламентарни избори няма да е изненада ако посети Анкара.

Мисля че, и господин Борисов ще носети господин Ердоган преди изборите за да укрепи позициите си както и гласовете на българските граждани в Р.Турция.

Смятам че и другите политически партиии ще вземат отношение за увеличаване на гласовете на бг граждани които живеят в Турция и ще искат гласове им.

Така или иначе Както се видя и на последните избори Турция е фактор и в изборите на България.

Това най добре го знае ДПС и за това първа тя поиска да се възползва от този фактор.

И затова незабавно изпрати Карадайъ в Анкара на среща с Президента

Турците са известни с своята гостоприемност

И беше приет на среща с Ердоган.

Както е характерно за Карадайъ умее добре да мълчи Както пред Радев така и пред Ердоган.

Вече както ясно се вижда Турция е фактор не само в съседните държави а е фактор в далечните области като започнем от Азербайджан Катар минем през Африка Венецуела и в този аспект в цял свят.

Учудващата метаморфоза която претърпя Турция под ръководството на Ердоган която превърна Турция в регионален лидер и световен актор.

В тази метаморфоза изпъкват няколко аспекта.

  1. Управлението на Турция с Президентска система която утвърди демокрацията в страната/
  2. Правилна адекватна външна политика която принесе Турция да стане една от най доверените страни в света.
  3. Технологичния бум която преживява Турция в различни аспекти.

Особенно в областа на военно въздушната отбрана успя да развива своята технология и произвежда ракети с близък и среден обсег на действие. Работи трескаво за произвеждане на ракети за широк обсег на действие. Има нови видове оръжия с висока технология и в областа на военно морската област. Развива най различни видове оръжия и за сухопътните войски. Използването на тези технологии влияе автоматично и върху другите сектори на индустрията и оказва пряко влияние бърху икономическото развитие на страната както и прилагането на високи технологии в идустрията. В близко бъдеще Турция ще бъде една от най силните държави в военно отношение както в Близкия изток така и в света.

Всичко това прави Турция  незаменима страна с която всички искат да са в добри отношения

И да развиват търговия

БУЛТЮРК

Reklamlar