Основният закон е най-високото постижение на българския преход

Конституцията от 1991 е най-високото постижение на българския преход. Трябва да се защитава със зъби и нокти. Друга демократична Конституция не може да има, заяви проф. Георги Близнашки, бивш служебен премиер, в  “Тази сутрин” на Би Ти Ви.

Скритият мотив е президентската република, управлението на силната личност, смята той.

Тепърва ще се води разговор кой е баща и кой е дядо на Конституцията. Атаките срещу Конституцията се водят от децата на номенклатурата. Ще умрете от смях, ако ги изредя. Ние трябва да заживеем като нормално общество, каза още проф. Близнашки.

Едно Велико народно събрание непременно ще иска да посегне на нашата национална държава, направи интересно заключение юристът. И се оплака, че се говори за най-големия български държавник- Стефан Стамболов, а не за политическите му опоненти. Това не било хубаво, по неговата представа. Темата е любима на бившия премиер.

Натрапват ни авторитарната линия-Стамболов, Стамболов.., възмути се професорът.

“Идват в Университета студенти, които не знаят кой е Петко Каравелов”, оплака се той.

Темата за служебните досиета е излишна, смята Близнашки.

Бившият премиер доказа, че не случайно бе поканен преди време от ДПС за експерт по съдебната реформа  към движението.

„Лютви Местан е много добре обигран политик и умее да жонглира с понятията. Решението на съдийката от СГС за ДОСТ е много мотивирано и достойно. Аз искам да я поздравя. Не може да си позволиш да обикаляш страната с турския посланик, да говориш на турски език и да очакваш регистрация. Това каза пред камерите на БТВ проф. Георги Близнашки.

Възмути се и от посланиците. За съжаление ние се превръщаме във второразрядна държава, в която чужди посланици могат да се бъркат във вътрешните ни работи. Правят подписки за подкрепа на партии, на гей паради и всякакви такива неща. Това се дължи на качеството на нашите политици, които не си вършат работата, а не на Конституцията, категоричен беше бившият служебен премиер.

Reklamlar