В сектор „Сигурност” в парламента за първи път са предложени закони, които 25 години не са правени. Цели служби стояха без закони, така че реформата в сектор „Сигурност” може да се каже, че е завършена. Това заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, предаде „Фокус”. „Пенсионната реформа е пипана козметично на няколко пъти. Сега това, което предлагаме е до 2048 година да имаме пенсионна реформа. Затова внимателно със синдикати, работодатели, министри пипаме всеки един детайл, за да можем като я предложим, българите да знаят, че ще имат гарантирани пенсии в следващите години”, заяви Борисов.

Във връзка със здравната реформа, премиерът коментира, че министър Петър Москов прави нещо, което 25 години не е направено. „Трябва да се прави внимателно. В образованието също”, каза още Бойко Борисов.

Според него, най-голямата реформа, случила се в България, е инфраструктурата и строителството. “Мога спокойно да кажа, че си я движа аз с моите министри”, заяви министър-председателят. „Тя е видна за всички хора. Сега ще се качат и ще си отидат с колите. Попитайте владиците и поповете – от 30-та година църквата е срината. Сега сме следващия век – близо 80-90 години. Духовността е изключително важна. Пътят е материалното, духовността и тази красота водят хората”, посочи Борисов.

Reklamlar