Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Afrin’de başlatılan ‘Zeytin Dalı’ Operasyonu’nu değerlendirdi. Söz konusu harekatın Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlamak için yapıldığına dikkat çeken Hacıoğlu, Konfederasyon olarak ‘Zeytin Dalı’ Operasyonu’na verdikleri desteğin altını çizdi.

‘Zeytin Dalı’ olarak da isimlendirilen Afrin Harekatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını güvenli hale getirmek, bölgeye barış ve huzur getirmek adına düzenlenmiştir. En önemlisi de, bu operasyonla sınır dışında yaşayan Müslüman ve Türk vatandaşların üzerindeki terör belasını def etmek amaçlanmaktadır. Konfederasyonumuz bu bağlamda ‘Zeytin Dalı’ Operasyonu’nu destekliyoruz ve Türk askerinin başarılı olması için dua ediyoruz. Ayrıca Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu olarak geçtiğimiz hafta başlayan operasyonda görev alan askerlerimizi, cesaretleri ve metanetlerinden dolayı kutluyor; zaferin tez zamanda ilan edilerek sağ salim evlerine, vatan topraklarına dönmelerini can-ı gönülden istiyoruz.

‘ABD’Yİ KINIYORUZ’

Malum, Türkiye’nin çevresinde meydana gelen ‘Arap Baharı’ olarak adlandırılan ve aslında Büyük Ortadoğu Projesi’nin güçlenmesi için yapılan harekatlar, uzun zamandır Türkiye’yi rahatsız etmekte ve bu rahatsızlık had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Dost, müttefik hatta stratejik ortak olarak bildiğimiz ABD’nin kalleşliğini unutmayacağımızı da belirtmek isterim. Türkiye’ye karşı mücadele eden terör örgütlerine silah ve eğitim desteği sunan ABD’yi bir kez daha buradan kınıyoruz. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin yapmış olduğu hatalardan bir an önce dönmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

‘ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK’

‘Zeytin Dalı’ Operasyonu’nda meydana gelen çatışmalarda şehit olan yiğit Mehmetçiklerimize Tanrı’dan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Onların kanı yerde kalmayacaktır. Bunu sadece Konfederasyonumuz değil, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dilemektedir. Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağına, devletin en üst mertebesi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da teminat verilmektedir.

‘BU OPERASYON, TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİDİR’

Biliyoruz ki, Suriye’nin kuzeyinde uzun süredir planlanan siyasi yapılanma, bugünlerde hayata geçirilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ve silahlı kuvvetleri bu yapılanmaya ‘dur’ diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini bir kez daha sağlamıştır. Bu harekat, Kürt halkına karşı değil; bölgede örgütlenmiş olan terör örgütlerine karşı yapılmaktadır. Devletin birinci ağzı olan Cumhurbaşkanımızın ‘bu topraklarda barış sağlandıktan sonra çekileceğiz’ sözleri, Suriye yönetimi için de bir teminat olmalıdır. Dolayısıyla Suriye yönetimi bu harekattan rahatsız olmamalıdır.

İnşallah bu harekat, fazla zayiat vermeden sonuçlanır ve çatışmaya katılan tüm güçlerimiz vatana sağ salim dönerler. Uzun bir aradan sonra Türk askerinin böyle bir harekata girişmesinin Türkiye Cumhuriyeti açısından önemini tekrar vurgulayarak sözlerimi noktalamak isterim.

Bu vesileyle tüm basın camiasını saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Allaha emanet olun.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar