BGSAM – Tarih: 1 10 2017

Konu:  Bulgaristan artık komşu köy oluyor

İlgili resimBu hafta Sofya’da bir ilk oldu. 39 yaşındaki Gabrovolu Maryana Tsakova bir kanser hastasıdır. Yakınlarının anlattığına göre, kanser teşhisi olan Tsakova bir yıl önce Türkiye’de tedavi görmüştü. Sağlığıyla ilgili şikâyetleri 2 hafta önce yeniden belirdi. Bu defa kanaması Sofya’da başladı ve o da Sofya’da tedavi görmek istedi.

Kanamalı bir şekilde Sofya “Pirogov” acil yardım hastanesine gitti ama alınmadı.

Ne yazık ki,  Sofya hastanelerinden yedisi: Yüksek Tıp Akademisi (BMA), “Pirogov”, “Tokuda”, “Siti Klinik”, “Dırvenitsa” semtindeki Onkoloji Hastanesi, “Aleksandrovska Bolnitsa” ve “Mayçin Dom” hastaneleri kan verme ve tedavi için hastayı almadı. Gerekçelerinde Bayan Tsakova’nın hastalığının yeni olmadığı, daha önceki rahatsızlığının devamı olduğu iddiasıydı.

Onkoloji Hastanesinde bile hastaları yalnız belirli bir plana ve listeye göre aldıkları, kendisinin programda olmadığı, ön muayenelerden geçmesi gerektiği ve ancak doktor heyeti kabul ettiğinde tedaviye alınabileceği gibi izlek nedenleri öne sürüldü ve tedavi reddedildi.

 

Bunları basına anlatan Bayan Maryana’nın eşi Adriyan, kanama nedenlerinin saptanması için özel hastanelere de başvurduklarını, özel ambulans kiralayarak 6 gün klinikleri dolaşarak derman aradıklarını, fakat hiçbir sonuç elde edemediklerini paylaştıktan sonra Türkiye’de tedavi gördüğü hastaneye telefon ettiklerini ve 5 saat sonra Sofya’ya gelen bir Türk ambulansın Bayan Maryana Tsakova’yı alıp İstanbul’da götürdüğünü büyük bir memnuniyetle  bildirdi.

Türkiye ’de kendisine yeni ameliyat yapılan Maryana’nın halen durumu iyi ve tedavisi başarılı devam ediyor.

Kaynak NOVA.bg

Reklamlar