Dr.Halide ÜMİTFER

Türkiye’de politik harmanlamanın zorluğunu gördük.

Milyonların ortak iradesini bir günde ortaya koymamız, uygarlık seviyemize zirve oldu.

53 milyon seçmeni 12 saatte aynı süzgeçten geçmek kolay iş değil.

Dünkü gün, değişen, yenileşen, büyüyen bir Vatanda yaşama gururumuz büyüdü.

Bu seçim daha önce yapılan seçimlerin tümünden farklı, zorlu ve kutlu oldu.

Yeni politik tablo, güçler dağılımı ve dengesi çok net ve kesin renkler verdi.

Biz İstanbul’da sarı ile kırmızının kaynaştığı en büyük denizde yaşıyoruz.

Hepimiz paşa paşa oy verirken deniz dalgalandı, köpürdü ve duruldu.

Aynı gemi ve ayni kaptanla yoluna devam etmek istiyorum, dedi.

Boynu kıldan ince demokrasi büyük bir olgunlukla yeni semalara açıldı.

Politikaya küsenler, demokrasinin başka bir biçimini isteyenler sandığın içinde tüm Türkiye ile yüz yüze geldi. Hiç kimsenin ötekinden daha demokratik, daha hür ve daha adil olmayı kendiliğinden hak etmediğini, havanın, yasanın ve adaletin ayrıcalık tanımayan ortak değerler olduğunu bir daha hissetmek, algılamak ve bilinç etmek zorunda kaldı. Türkiye genelinde ilk defa bu kadar çok katılım vardı, yani halk değişimin sandıkta olduğunu algılamıştı. Bu da artık Türkiye’de hiç kimse sandıksız iş başına gelemiyeceğinin göstergesiydi.

 

2014 yerel seçimleri politikaya küskünlüğünü sandığa gitmemekle, sandığı tekmelemeyi politikayı ret etme manasında idrak eden komşularımıza da iyi bir demokrasi dersi olmuş oldu.

Halkın seçime katılmadığı, sandıkların dolup taşmadığı yerde demokrasiden söz edilemez.

Bu bakıma Türkiye demokrasi dersinde örnekler sunan dünya ülkelerine önder oldu.

Halkın demokrasiye yoğun katılımı, dönüşümlerin, uygarlıklarının kucaklanmasında en büyük atılımların hem temeli hem de motoru oldu.

Demokrasiyi demokrasi eden boş sandık değil, halk katılımından doğan ve dolu sandıkta ifade bulan, halkın sürükleyici gücüdür.

Türkiye’de yaşayan Halk, biz soydaşlarımız oyumuzu hangi politik partiye vermiş olursak olalım Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal, layık ve demokratik bir toplum olarak kalıp gelişmesini destekledik.

Türküye toplumunda Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan dönüşümler, demokratikleşme, kalkınma ve yükselme yolunda ilerleme politikasına destek verdik ve bu yolca beraberce yürüme kararlılığımızı bir daha birlikte onayladık.

2014 seçimlerinde biz Büyük Atatürk ile dalgalanan istiklal ve cumhuriyet bayrağını daha yükseklere taşıdık.

30 Mart Pazar günü biz emperyalist düşmanı Gelibolu’da, Çanakkale’de, İzmir’de, Mersin’de, yurdun dört bir yanında ve daha nice yerde bir daha yendik, bir daha denize döktük ve bir daha muzaffer olduk.

Seçim günü Türkiye’de yaşayan halklar bir daha kardeş ellerini uzattılar. Bir daha sarmaş dolaş olduk, bir daha olmak üzere renk renk ve tüm renklerin hepsiyle olsak da,  ancak bir tek buket olduğumuzu ve ancak ve yalnız Türkiye Cumhuriyeti koktuğumuzu ve renglerin çeşitliliğinde ve kokuların en güzellerinde Başbakanımızın da dediği gibi BİR BAYRAK, BİR DEVLET ve hep Türkiye Cumhuriyeti kalacağımızı tüm dünya önünde kanıtlamış olduk.

Biz, BULTÜRK – Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği olarak, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oyunuzu kendinizin özgürce seçtiğiniz, doğruluğuna inandığınız, geleceğinize umut aşılayan bir politik partiye vermenize herhangi bir katkıda bulunabilmişsek, ne mutlu bizlere.

Her zaman yanınızda ve her yerde hizmetinizdeyiz.

Seçimlere katıldığınız için teşekkür ederiz.

Reklamlar