Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu BAŞKON Yurtdışı Türkler ve Göçmenler Platformu Kuruldu.

baskon

Okumak, Çalışmak, Üretim ve Verimliliği Arttırmak” sloganı ile 9 Federasyon, 65 Dernek ile çalışmalarını yürütmekte Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu BAŞKON, 15 Aralık 2016 günü Ankara-Altındağ Belediyesi-Hamamönü’ndeki Kabakçı Konağında ‘Kültür ve Sanat Etkinliği’ gerçekleştirmiştir.

Çok sayıda ilim ve irfan sahibi önemli isimlerin katılmış olduğu toplantıda BAŞKON bünyesinde Yurtdışı Türkler ve Göçmenler Platformu’nun kurulmuş olduğu da duyurulmuştur.

Başkanlığına Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği BULTÜRK Ankara Temsilcimiz olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Sn. İsmail CİNGÖZ’ün görevlendirildiği “BAŞKON Yurtdışı Türkler ve Göçmenler Platformu” Türk Dünyasının birbirinden değerli temsilcileri, akademisyen ve bürokratlardan oluşan çekirdek kadrosu ile “Türk Dünyasının sorunu bizim sorunumuzdur” düsturu ile çalışmalarına başlamıştır.

BULTÜRK Derneği olarak başarılar dilediğimiz ve çalışmalarında katkılarımızı esirgemeyeceğimiz BAŞKON Yurtdışı Türkler ve Göçmenler Platformu Başkanı İsmail CİNGÖZ, platformun kuruluş nedeni ve hedeflerini ortaya koyan bir konuşma yapmıştır.

İsmail CİNGÖZ’ün konuşma metni aşağıdadır.

Saygıdeğer misafirlerimiz;

Memleket meselelerine sahip çıkarak, halka hizmeti, Hakk’a hizmet anlayışı ile kurulmuş olan Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu BAŞKON bünyesinde “Yurt Dışı Türkler ve Göçmenler Platformu” oluşturulmuştur.

Bugün Adriyatik’ten Çin’e, Türk Dünyası ve İslâm Âleminin “üsve-i hasenesi/En güzel örneği ve rehberi durumunda olan ülke Türkiye’dir. Çünkü biz İmparatorluk geleneğinden gelen bir millet olarak, İslam âlemi ve Türk dünyasını kaplayan bir şemsiyeye sahibiz. Bu doğrultuda geçmişte Osmanlı İmparatorluğu’nun mirası olan coğrafyanın sorunları ile ilgilenmek, insani, İslami ve kültürel bir görevimizdir.

Devlet ve milletimizin bu zorunlu görevi itibarıyla, oluşturulan Yurt Dışı Türkler ve Göçmenler Platformu; kuruluş amacı doğrultusunda, Türk Dünyası ve akraba topluluklarını kapsayacak şekilde geniş ölçekli hedefler ortaya koymuştur. Bu amaçla mahallî ve yerel düzlemde, sorunların tespiti ve bunlara çözüm üretecek nitelikte çalışmalar yaparak, karar alıcı ve uygulayıcı yetki ve birimlere raporlar halinde sunmak hedeflenmektedir. Bu amaçla başkanlığını üstlendiğim platformda, bu alanda uzman ve birbirinden değerli gönüldaşlardan oluşan oluşum, BAŞKON çatısı altında buluşarak çalışmalara başlamış bulunmaktadır.

Türk dünyası ve akraba topluluklarının mevcut sorunlarına yönelik üretilen çözüm önerileri, akademik boyutta hazırlanacak raporların oluşmasında, siz değerli üyelerimizin katkılarınızı ciddi anlamda önemsiyoruz.

Yurt Dışı Türkler ve Göçmenler Platformumuz adına BAŞKON Genel Başkanı Sayın Mehmet AKYOL ile Yönetim Kurulu Üyelerine ve katılımcılara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 15.12.2016.

İsmail CİNGÖZ

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı

Yurt Dışı Türkler ve Göçmenler Platformu Başkanı

Reklamlar