Gümülcine ve İskeçe’den FM bandından yayın yapan Yunanistan Türklerine ait özel radyolar Bulgaristan’da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali bölgesinde de dinleniliyor. Bulgaristan’da Türkçe yayın yapan radyoların olmaması Yunanistan sınırına yakın yerleşim bölgelerinde yaşayan Bulgaristan Türklerini merkezi Batı Trakya’da bulunan özel radyoları dinlemeye yöneltiyor.

Gümülcine’den yayın yapan Radyo City Fm’in sahibi Halit İbram,  yaptığı açıklamada “Radyomuzun Bulgaristan’daki kardeşlerimiz tarafından da dinlenilmesi bizi son derece mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gümülcine ile Kırcaali arasındaki karayolu mesafesi Makas Sınır Kapısı’nın açılmasıyla yaklaşık bir saate düştü. 70 yıldır birkaç kilometre ötedeki sınırın o yanındaki Türklerle görüşemedik. Şimdi gidiş gelişler sıklaştı” dedi.
Bulgaristan Kırcaali, Yunanistan’ın Tasos Adası’ndan Edirne’ye kadar bir çemberde yayınlarının dinlenildiğini söyleyen İskеçe’den yayın yapan Kral FM radyosunun sahibi Hüseyin Karadayı ise “Bulgaristan’da Türkçe yayın yapan radyo yok. Bu nedenle İskeçe’den yaptığımız yayın Bulgaristan’ın güneyinde hayli geniş bir alanda dinleniliyor. Bulgaristan Türklerinden radyomuza çok sayıda mesaj geliyor ve mutlu anlarını yakınlarıyla paylaşıp, Türkçe müzik isteklerinde bulunuyorlar” diye konuştu.
Reklamlar