Başbakanlık Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Yolsuzlukla Mücadele Politikaları Ulusal Konseyi, yolsuzlukla mücadele ile ilgili bilgilerin konseyin web sitesinde özel bir bölümde verilmesi kararı aldı. Şu anda üç kurum faaliyetine dair bilgileri özetlemektedir, ancak bu bilgiler tek bir elden açık erişime sunulmamaktadır.

Şimdi Savcılık ve Yüksek Temyiz Mahkemesi, soruşturma ve üst düzey yolsuzlukla ilgili suç duyuruları hakkında ve bu tür suçlara ilişkin davalarla ilgili gelişmelere dair özet verileri yayınlamaktadır.

Adalet Bakanlığı, verilen cezaların infazı hakkında bilgi sağlayacaktır. Böylece yolsuzluk davalarında kaydedilen ilerlemeye dair bilgilerin tek elden verilmesi sağlanacaktır. Her kurum masumiyet karinesi, soruşturma gizliliği, kişisel veri korunmasını gözeterek, siteye veri gönderecektir.

Başbakan Yardımcısı Ekaterina Zaharieva’nın başkanlığında gerçekleştirilen konsey toplantısında Yüksek Temyiz Mahkemesi Başkanı Lozan Panov, Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva, Başsavcı Yardımcısı Maria Şişkova, Yolsuzluğu Önleme Merkezinin bünyesine taşındığı Yolsuzlukla Mücadele ve Yasadışı Yollardan Edinilen Varlıkların Müsadere Edilmesi Komisyonu Başkanı Plamen Georgiev, bakan yardımcıları, Yüksek Yargı Kurulu Müfettişliği’nde görevli bir müfettiş, Başbakanlığı Başmüfettişliği Başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar