İçerikÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) düzenlenen ankette, ‘Yılın bakanı’ seçilen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ödülünü törenle aldı. ÇOMÜ Ortak Akıl Topluluğu tarafından düzenlenen ankette, 2012 yılının enleri seçildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, öğrenciler ve öğretim üyeleri olmak üzere toplam 26 bin 357 kişinin oy kullandığı ankette ‘Yılın bakanı’ kategorisinde, Ahmet Davutoğlu, Ömer Dinçer, Recep Akdağ, Fatma Şahin, Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay gibi isimlerin arasında 4 bin 325 oy alarak ödüle layık görüldü.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 98’nci yıldönümü dolayısıyla kentte bulunan Bakan Kılıç, ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenle ödülünü aldı. Törene, Vali Güngör Azim Tuna, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Ödülünü Vali Güngör Azim Tuna’nın elinden alan Bakan Kılıç, ‘Ben işimi daha iyi yapmak için onlara danışıyorum, fikir alıyorum. Buraya geldiğimde, ‘Suat ağabey’ diye pankart açtınız. ‘Yılın bakanı mı, yılın ağabeyi mi’ diye sorsanız, ben ağabey unvanını tercih ederim. Bakanlık gelir geçer, ama ağabeylik kalır. Sayın bakanım, sayın valim, sayın rektörüm, sayın vekilim unvanlarında resmiyet var. Karşınızdaki kişi sizi sevse de sevmese de, unvanınızın başına ‘sayın’ eklemek zorunda. Ama ağabeylik öyle değil. Eğer sevmese, içinden gelmese ağabey demezö diye konuştu.

Bakan Kılıç, daha sonra öğrencilere çözüm süreciyle ilgili fikirlerini anlatarak kendilerine bu konuda destek olmalarını istedi. Ankette ayrıca, ‘Yılın bürokratı’ seçilen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile ‘Yılın köşe yazarı’ olarak en çok oyu olan Fehmi Koru’ya da ödülleri aynı törende verildi. Ödül töreninden sonra Bakan Suat Kılıç, Çanakkale’den ayrıldı.

Reklamlar