Bulgaristan’da düzenlenecek Yıldız Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek Türkiye’nin milli takımı, Varna’ya geldi.
 
yildiz-kizlarVarna ve Albena kentlerinde 1-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda B Grubu’nda yer alan Yıldız Kız Milli Takımı, otobüsle maçlarını oynayacağı Albena’ya hareket etti.
Milliler, grupta Rusya, İsveç ve Letonya ile karşılaşacak. Yıldız Milli Takım, grubundaki ilk maçını 1 Ağustos Perşembe günü Rusya ile oynayacak.
Organizasyon öncesinde takımın son durumunu Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesine değerlendiren başantrenör Halil Demirbilek, son hazırlık çalışmalarında hücum ve savunma sistemlerini oturtmaya çalıştıklarını söyledi.
Gruptaki ilk maça çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Demirbilek, “Ruslar bu yaş kategorisinde de çok tecrübeliler. Onlarla yaptığımız hazırlık maçında iyi oynamıştık, ama 1 sayıyla kaybetmiştik. Letonya ve İsveç takımlarına da hakimiz. Öncelikli amacımız gruptan çıkmak. Daha sonra da ülkemize en iyi dereceyle dönmek için kendimizi zorlayacağız” diye konuştu.
Yıldız Kız Milli Takımı kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:
Meltem Avcı (Antalya Koleji), İrem Kikiler, Sevgi Uzun (Beşiktaş), İnci Güçlü, Yaren Uslular (Adana BOTAŞ), Melisa Korkmaz, Şelale Kepenç, Deniz Dalkıran (Fenerbahçe), Seda Deniz (Galatasaray), Betül Kutlu (Tarsus Belediyesi), Merve Arı (Konak Belediyesi), İlayda Güner (İstanbul Üniversitesi BGD).
Ajansbg
Reklamlar