Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Cebel’de yenilenen Cebel Camii, yapılan törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine katılan konuklar arasında T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Sosyal İşler Ataşesi Metin Akbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aka, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli ve çok sayıda misafir yer aldı.

Cebel Camiinde bir yıl önce yenileme çalışmaları başlamıştı. Bir yıl zarfınca camide gerçekleşen büyük yenileme çalışmaları sonucunda tamamen yeni bir görünüme kavuşan cami müminlerin hizmetine sunuldu.

Selamlama konuşması yapan Başkonsolos Hüseyin Ergani caminin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti, caminin Cebelilere hayırlı olmasını diledi. Başkonsolos konuşmasında, ”Geçen yıl 19 Mayıs etkinliklerine geldiğimizde caminin restorasyon çalışmalarının başladığına şahit olmuştuk. Bir yıl süren çalışma sonucu caminin pırıl pırıl, yepyeni halini görmemiz bizleri mutlu etti. Bu güzel eserin Cebellilere kazandırdıkları için başta Bursa Büyük Şehir Belediyesine cani gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu Ramazan akşamında bu güzel iftar programını sunan Bursa Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye her zaman buradaki soydaşlarının yayındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Soydaşlarımızın durumu geçmişe nazaran daha iyidir ve daha iyi olacaktır. Yardıma ihtiyaçları olduğunda Türkiye’deki kardeşleri her zaman yanlarında olmaya devam edecektir. Camimiz tüm halkımıza hayırlı olsun” diye ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aka Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını getirdiğini belirtti, caminin Cebellilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Ecdat yadigarı olan bu caminin yenilenmesinde katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer’de tüm katılımcıları selamladı ve Caminin yenilenmesinde büyük katkı olan başta Bursa Büyükşehir Belediyesine ve yardımsever iş adamlarına teşekkürlerini sundu.

Açılış töreni öncesinde kurban kesildi ve tekbirler getirildi. Daha sonra yine Bursa Büyükşehir Belediyesi adına yaklaşık 1000 kişiye iftar yemeği verildi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar