Kirkovo (Kızılağaç) Belediyesi’nin Podkova (Nalbantlar) köyünde bulunan tarihi Yedikızlar Camiinin bahçesinde gerçekleştirilen geleneksel bolluk ve bereket mevlidi Podkova ve civar köylerden 3 000’in üzerinde kişi katıldı. Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet başta olmak üzere din görevliler, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundular, Mevlid-i Şerif okudular ve ardından da bolluk ve bereket için dua yapıldı. Mevlide bölge halkından başka Yunanistan ve Türkiye’den de pek çok Müslüman katıldı.

Dini merasim, Kirkovo Belediyesi tarafından yerli halkın desteği ile organize edildi. Programa iştirak eden herkese yerli aşçıların hazırladığı 76 kazan etli pilav ikram edildi. Artan pilav evde kalanlara gönderildi.

Mevlide katılan konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, HÖH Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erdinç Hayrulla, HÖH Kırcaali İl Başkanı Müh. İzzet Şaban, HÖH Gençlik Kolları Kırcaali İl Başkanı Bayram Bayram, Türkiye’nin diplomatik temsilcileri, belediye başkanları, ildeki belediye meclis başkanları ve siyasi parti temsilcileri hazır bulundular.

Yedi Kızlar Camii, 500 yılı aşkın süre önce tek bir metal çivi kullanılmadan sadece ağaç malzemesiyle inşa edilmiştir. Bu nedenle Ahşap Camii diye de bilinir. Efsaneye göre cami bir gece içerisinde nişanlılarını harpte kaybeden yedi kız tarafından çeyizlerini satarak, inşa edilmiştir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar