29.01.2018 tarihinde Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, makamında Podkova köyünün yeni tayin edilen Cemaat-i İslamiye temsilcilerini kabul etti. Toplantıda Podkova köyü Cemaat-i İslamiye temsilcilerine “Yedikızlar” Cami imamı Hüseyin Halibram da eşlik etti. Gerçekleştirilen ziyaretin sebebi yeni seçilen Cemaat-i İslamiye yönetimi ile Bölge Müftülüğü görevlilerinin tanışması ve Podkova köyü müslümanlarının hayatını ilgilendiren sorunları da istişare etmek.

Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, misafirlerine Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti tüzüğüne istinaden Cemaat-i islamiye temsilcilerinin temel sorumluluklarını ve görevlerini hatırlattı.

Tarihi “Yedi kızlar” Camisi, Kırcaali Bölge Müftlüğünün idari bölgesinde bulunan en önemli ve en çok ziyaret edilen camilerden birisidir. Cami her gün hem ibadet amaçlı hem de turistler tarafından ziyaret edilir. Tarihi “Yedi kızlar” Camisi ibadet için açık olmasının yanı sıra Millî ve Uluslararası önemine sahip Kültür anıtıdır.

Her yıl 6 Mayıs’ta Podkova köyü caamisinde Bulgaristanın her köşesinden binlerce müslümanı bir araya getiren geleneksel mevlid düzenlenmektedir. Mevlid merasimine yurt dışından Türkiye ve Yunanistan’dan da misafirler iştirak etmektedirler

 

Bulgaristan Baş Müftülüğü

Reklamlar