Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğümüz, “Yaz Kur’an Kursları”nın tarihlerini 01.07 – 29.08.14 tarihleri olarak belirledi. Kuran-Kursu-hocaları-seminere-katildi

Bulgaristan’ın dört bir yanında olduğu gibi, bizler de Kırcaali Bölge Müftülüğü olarak Temmuz ayının 1’inde Yaz Kur’an Kurslarımızı Başlattık. 60 Noktada (şehir, kasaba, köy ve beldemizde) Bay ve Bayan hocalarımız tarafından bu hizmet verilmektedir.

Bulgaristan genelinde ise takriben 700 noktada Yaz Kur’an Kursları yapılmaktadır. Mevlam Te’sirini halk eylesin, Hayırlı kılsın, Hayırlara vesile kılsın.

Kur’an Kurslarımızın Teması bu sene “ Gel bu yaz Kur’an’ı Kalbine Yaz” şeklinde oluştu.

Kıymetli kardeşlerim!

Başmüftülük olarak, Yaz Kur’an Kurslarımızı en önemli ve elzem hizmet olarak telakki ediyoruz. Bu meyanda Camii cemaatinin artmasını ve gençleşmesini, toplumda erdemin inşa ve ihyasını, büyüklere saygı küçüklere sevgi ilkesinin yeşermesini ancak din eğitimi ve Kur’an kursları sayesinde mümkün olacağı muhakkaktır!

Yaz Kur’an Kurslarımız ile arzu ve hedefimiz: Yaz tatilinde olan çocukların, kendi aralarında kaynaşmaları, sosyal aktivitelerle (Piknik, kitap okuma günü, Bilgi yarışması vb.) verimli ve güzel zaman geçirmeleri, bir taraftan Kur’an eğitimi almaları, diğer taraftan ise “Temel Dini bilgiler”in Öğrenmeleri, ayrıca tecvitli olarak namaz surelerini ezberlemeleridir.

Hocalarımız “Bilgi ve Birikimin” zekâtlarını verme platformu olarak görürler Kur’an kurslarını bundan dolayıdır ki sevinçliler, Mutlular!

Çocuklarımız küçük, masum yaşları itibarıyla Evrensel dinimizin ilkelerini öğrenme, Kur’anı harf harf bağlayarak okuma sevincini yaşarlar.

Ebeveyn’de “ Bir ana- babanın, evladına karşı en güzel hediyesi, güzel ahlak kazandırmasıdır” hadis-i Şerifin müjdesine nail olma arzusuyla – çocuklarına en güzel hediye – din eğitimi vermek olduğunu telakki eder – Yaz Kur’an Kurslarına gönderir, hassaten dünya ve ahiret mutluluğunu kazandıracak olan İmam Hatip Liselerine gönderirler, dualara nail olurlar.

Mevlam cümlemizi Kur’an’a ve dini mübin-i islama hizmet edenlerden eylesin.

Değerli Müslümanlar!

Ağustos ayının son haftasında, önce her bölge müftülüğü yerel olarak “Temel Dini Bilgiler” yarışması düzenler, ardından birinci kalan Kur’an kursu Müftülüğünü temsilen Eylül ayında Sofya’da yapılacak olan Milli yarışmaya katılır. Katılımcılara güzide hediyeler arz edilir. En güzel hediyenin ise, Yüce Allah’ın biz kullarına gönderdiği Kur’an-ı Kerimi okumak, anlamak ve hayatımıza uygulamak olduğu muhakkaktır!!!

Haydin o zaman Kur’anla buluşmaya, 7-70 Yaz Kur’an Kurslarına…
Ve diyelim ki!
Gel bu yaz Kur’an’ı Kalbine Yaz.

Beyhan Mehmed / Kırcaali Müftüsü

Reklamlar