Ardino’nun (Eğridere) Yabılkovets (Elmalı) köyü muhtarı Müzeyyen Süleyman, köy sakinleri ve şahsı adına Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’ın şahsında belediye yönetimine küçük yerleşim yerlerinde altyapıyı geliştirme çabaları için şükranlarını sundu.

Muhtar,” “Bu yıl Yabılkovets köyünde çok güzel şeyler oldu. Merkez mahallede sokaklar ve Halk Toplum Merkezi binası önündeki alan asfaltlandı. Yerlilerin ve belediyenin desteği ile çocukların oyun oynayabilmesi için bir çocuk oyun alanı inşa ettik. Halk Toplum Merkezi binası önündeki meydanı yenilemeyi başardığımız için çok mutluyum, çünkü burada yazın köy şenlikleri yapıyoruz. Bu yıl gerçekleştirmek istediğim en büyük hayalim de buydu. Köyümüzün yaşamak için hoş bir yer haline gelmesine seviniyorum” diye ifade etti. İnsanların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştığını belirten Müzeyyen Süleyman,” Tabi ki de zorluklarla karşılaşıyoruz, ama sabırlı olmalıyız. Umarım gelecekte diğer mahalle sokaklarını ve yol kesimlerini de asfaltlayacağız” dedi.

Çoğu köylerin boşaldığı bir zamanda Yabılkovets son yıllarda canlandı. Girişimci bir işadamı, eski okulun binasını havuzlu bir otel kompleksine dönüştürdü. Yakınlardaki tarihi ve doğal yerleri ziyaret etmek için misafirlere bisiklet ve ATV’ler sağlanıyor. Burası dinlenmek için gerek yerli turistler, gerekse yabancı turistler tarafından tercih edilen bir yerdir.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar