İngiliz turistler, bu kış ülkemize geri dönüyor. Bu müjde, Bulgaristan Tur Operatörleri ve Turistik Acenteler Birliği yetkilileri tarafından Londra’daki turistik fuardan sonra verildi. İngiltere’den birkaç yeni şirket, ülkemize kendi müşterilerini getirecek, İngiltere’den Sofya ve Plovdiv’e kadar charter uçuşları ise yüzde 8 arttı. Bulgar tur operatörleri, Londra’daki turistik fuar sırasında kış beldelerimizi genellikle spor yapmak için seçen İngiliz turistlerin ülkemizde kültür turizmine ilgi gösterdiğini bildirdi.

Geleneksel Rus turistlerle durum ise nedir?

Bazı şirketlerde Rusya’dan turistlerin sayısında yüzde 20’lik bir artış kaydediliyor. Şimdilik ama öngörülmüş charter uçuşları yoktur. Bu ancak sorun değil, çünkü birçok turistin tercih ettiği düzenli uçak hatları var. Ön kayıtlara göre kış sporlarını seven Türk turistler sayısında gelecek kış için yüzde 100’lük bir artış var. Kış tatilinin olduğu Ocak ayının son haftası ve Şubat ayının ilk haftası için Pamporovo beldesinde tek boş yer kalmamıştır. Konuklar Bansko ve Borovets’e de yöneliyor.

Uzak Doğu’dan turistler, yani Çinliler ve Hintliler, şimdi de ülkemizden uzak kalıyor. Vize çıkarma yöntemi buna engeldir. Şimdi ülkemize gelmek için bir Çin turist, vize için 200 dolar ödeyerek bir ay beklemelidir. İsviçre vizesi ise 80 İsviçre frangı ediyor ve iki günde alınıyor.

Bulgaristan’da yıl boyunca turistler olması için nelere dikkat vermeliyiz?

Bulgaristan Tur Operatörleri ve Turistik Acenteler Birliği yetkilileri, Mısır’ın, terör eylemleri tehlikesi yüzünden artık tercih edilen bir turistik destinasyon olmadığını açıklıyor. Orada tatil yapan kişiler artık piramitlere gitmek istemiyor. Türkiye ile ilgili durum da böyledir. Binlerce mültecinin akın etmesi yüzünden güney komşumuz da ziyaretçilerinden bazılarını kaybediyor.

Reklamlar