Vratsa, 2017 yılında Paris’te yapılacak Uluslararası Turizm Fuarı’na katılmaları için davet edilen beş Bulgar şehrinden biridir. Bu, Veliko Tırnovo’daki “Kültür Turizmi” fuarına ilginç katılımından dolayı mümkün oldu. Turizm borsası sırasında bölge ilginç turistik eğlencelerle tanıtıldı.

Снимка

Ülkemizin bu bölgesini tanıyan insanlar, Vratsa’yı Botev günleri çerçevesinde Okolçitsa tepesi güzergahı, “Skaklya” şelalesi ve “Ledenika” mağarası ile bağdaştırıyor. Koca Balkan’ın Vratsa kısmı da geçişler ve yamaç paraşütü gibi turizm türleri için mükemmel bir yerdir. Son yıllarda ama bu belediye, kültür turizmi alanındaki potansiyelini de geliştiriyor. Bu yıl, Rogozen hazinesinin ana kısmının açılmasının 30. yıldönümü ve Bulgar şair ve devrimci Hristo Botev’in ölümünün 140. yıldönümü, turistik sezonun ağırlıklı konuları olacak.

Снимка

Vratsa Bölgesel Tarih Müzesi Müdürü Georgi Dimitrov, bölgenin önerdiklerini şöyle anlattı:

“Vratsa belediyesinin olağanüstü doğa güzelliklerine sahip olduğunu biliyoruz. Koca Balkan’ın Vratsa kısmı, dağ turizmi için mükemmel imkanlar sunuyor. Kültür turizmi ise her zaman doğa güzellikleri ziyaretleri ve görülmeye değer yerleri ile birlikte geliştirilmelidir. Vratsa’da geleneksel olarak halk görenekleri ve yerel kültür gelenekleri ile ilgili festivaller düzenleniyor. Bunlardan biri uluslararası “Vreme” (Zaman) festivalidir. Bu festival, 8 ülkeden gençlerin katılımıyla düzenleniyor. Diğer bir festival da, “Slıntseto Na Todorka” (Todorka’nın Güneşi) adındaki eski kültürler için festivaldir. Bu festivalde arkeoloji okuluna büyük ilgi gösteriliyor. Arkeoloji okulu çerçevesinde gençler ve öğrenciler İndiana Jones rolüne girip alanda farklı tarihi eserler bulabiliyor.”

Снимка

Maalesef devlet, bunlara hiçbir destek sağlamıyor, ancak belediye, arkeolojik araştırmaları ve bölgedeki kültür turizmini destekliyor.

Vratsa’nın güzel bölgesi, bir nevi zaman makinesidir. Bu zaman makinesi vasıtasıyla kendinizi çok farklı çağlarda, çok farklı yerlerde bulabilirsiniz. Uyanış, Orta Çağ ve Trak Antik Çağı devirlerinden bu geziyi yaparsanız, hiç unutmayacaksınız.

Reklamlar