Karadeniz, Varna şehrinde AB-Türkiye zirvesi düzenlendi. Zirvenin evsahibi olan Başbakan Boyko Borisov  görüşmenin yapıcı bir şekilde geçtiğini söyledi.

AK Başkanı Donald Tusk mülteci konusunda AB ve Türkiye’nin  yakın ortak kaldıklarını, ancak Birliğ’in Türkiye’nin Ege denizinde  ve AB vatandaşlarının tutuklanmasından dolayı sıkıntı duyduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan AB ile zorlu bir dönemi geride bıraktığı umudunu dile getirdi.

Erdoğan AB’nin Türkiye’ye mülteciler konusunda çabalarına 3 milyar Avro değerinde destek vereceği sözü hatırlattı. Erdoğan şu ana kadar ülkesinin bu yardımdan 1,8 milyar Avro aldığını ve diğer bölümünün Suriyeli mültecileri kabul etmek için kolaylıklar yaratacağını dile getirdi.

AK Başkanı  Jane -Clode Junker , Türkiye ile mülteciler anlaşmasının çok başarılı olduğunu ve Türkiye’nin katkısının çok büyük olduğunu, topraklarına milyonlarca mülteci kabul ettiğini söylerken, AB’nin sağlayacağı yardım konusunda kuşku olmaması gerektiği güvencesi verdi.

Junker , AB’nin Türkiye ile güvenlik ve enerji tedariki ile ilgili jeo-stratejik çıkarlar paylaştığını sözlerine ekledi.  BNR

Sayın Cumhurbaşkanımız, Bulgaristan Varna’daki AB – Türkiye Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, artık Türkiye’nin AB karşısında eğilmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koydu. Türkiye’nin gerek mülteci konusunda gerek serbest dolaşım ve tam üyelik konusunda gerekse Kıbrıs konusunda geri adım atmayacağını tatlı fakat mağrur bir dille ortaya koydu.

BULTÜRK

Reklamlar