Öğrencilere verilen üstün başarı bursunun miktarı 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci kanaat döneminde 50 levadan 60 levaya yükseltilecek.

Bu bir üst sınırdır ve okullar her çocuğun başarı puanına göre 21 leva ile 60 leva arasında değişen burs miktarını belirleyebilecek.

Üstün başarı bursunun kapsamı da genişliyor.

Üstün başarı bursu, öğrencilere şimdiye kadar gibi 9.sınıftan itibaren değil, artık 8.sınıftan itibaren verilmeye başlanacak.

Ülkede uluslararası koruma başvurusu yapan veya statü sahibi olan öğrencilerin de artık bu bursu alma hakkı olacak. Şimdiye kadar ancak yabancı uyruklu öğrencilerin burs alma imkanı vardı. Özel eğitime gereksinimi duyan tüm öğrencilerin de her çeşit burs alma hakkı olacak.

Bu değişiklikler daha önce de duyurulmuştu.

Eğitim ve Bilim Bakanlığında görevli uzman Greta Gançeva, “Öğrenme çıktıları ile ilgili temel kriterler başarıdır. Eğitime erişime gelince, temel kriter bir aile üyesinin geliridir. Pekiyi derecede başarı tam olarak sabitlenmiş değil, 5, 50’in üzerindeki not diyelim. Okul, bu pekiyi notunun seviyesini öğrenim gören öğrencilere ve elde edilen öğrenme çıktılarına göre belirliyor” diye kaydetti.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere burs vermek için ayrılan kaynaklar 23 milyon levayı aşıyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar