Ünlü tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı ve şair Hafize Beysim Gün, salı günü Ardino’nun Mleçino köyüne misafir oldu. Ziyarette bölgeden seçilen Yerel Meclis Üyesi Alper Sami ile Ardino Rodopska İskra Toplum Merkezi Başkanı Yüksel İsmail eşlik ettiler. beysim-gun-mlecino

Mleçino’da konukları köy muhtarı Ulvi Üzeyir ve köyün en yaşlı sakini Sabri Dadula karşıladılar.

Köy merkezini gezen Hafize Beysim Gün, yerel muhtarlık ve eski Gençlik Evi binalarının mimari yapısına hayran kaldı. O, 2003 yılında totaliter rejime karşı ilk ayaklanmalar anısına köy merkezinde kurulan anıt çeşmenin önünde hatıralık resim çektirdi.

Muhtar Ulvi Üzeyir, misafire yerel Lüben Karavelov Toplum Merkezi’nin sahip olduğu zengin kütüphaneyi gururla gösterdi. Kendi tarafından Hafize Beysim Gün, kendi kitaplarından hediye ederek kütüphane fonunu zenginleştirdi. Daha sonra ünlü tiyatro oyuncusu yerel camiyi de ziyaret etti.

Hafize Beysim Gün, “Mleçino köyünü görme şansım olduğu için kendimi mutlu hissediyorum. Herkese zaman ayırıp Rodopların kalbindeki bu güzel ve şirin köyü ziyaret etmesini tavsiye ederim. Burada sanki doğa insana, `Telaşlı şehir hayatını bırakın ve yeşillik dolu, huzur veren ve temiz havaya sahip bu köye gelin` diye sesleniyor” dedi.

Hafize Beysimova 1945 yılında Varna’nın Staro Oryahovo köyünde dünyaya göz açıyor, fakat aile kökenleri Ardino bölgesine dayanıyor. 1966 yılında Razgrad’daki eski Türk Devlet Tiyatrosu’nda drama oyuncusu olarak göreve başlıyor.

1977 yılında Hafize Beysimova Türkiye’ye göç ediyor ve bir yıl sonra Bursa Devlet Tiyatrosu’nun düzenlediği usta oyunculuk yarışmasını kazanıyor. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesidir. 50 yıllık sahne hayatında 80’in üzerinde tiyatro oyununda ve aynı zamanda dizi ve televizyon filmlerinde oynamıştır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar