Türk Ocakları Genel Merkezi ile Kamu-Sen Genel Merkezi organizesinde 26 Kasım 2016 günü Ankara’da Kıbrıs ve Batı Trakya Türklerinin sorunlarının ele alındığı “Uluslararası Cenderede İki Türk Vatanı: Kıbrıs ve Batı Trakya” konulu panel düzenlenmiştir.

panel

Panelde; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Soyalp TAMÇELİK ve Araştırmacı-Yazar Nejat ÇOĞAL tarafından 1878’den günümüze Kıbrıs Sorunu ile 1968’den günümüze Kıbrıs’ta çözüm arayışları ve muhtemel sonuçları analiz edilerek, Kıbrıs’ın ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye için önemi değerlendirilmiştir. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin HÜSEYİN ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Eski Genel Başkanı Av. Burhanettin HAKGÜDER tarafından ise 1821 Yunan İsyanı ile başlayan ve günümüzde Batı Trakya Türklerinin sorunları olarak devam eden Yunanistan Türklerinin sorunları değerlendirilerek çözüm önerileri ortaya konulmuştur.

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği (BULTÜRK) Ankara Temsilcimiz Sn. İsmail CİNGÖZ’ün de katıldığı Panele; Türk Ocakları ve Kamu-Sen üyeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türk Dünyası konularına ilgi duyan vatandaşlarımızdan da katılım sağlandığı görülmüştür.

bati-trakya

Reklamlar