Meclis Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından birinci okumada Ulusal Sağlık Sigorta Kasası’nın (NZOK) 2018 yılına ilişkin bütçe taslağı onaylandı. Buna ilişkin yapılan oylamada 108 milletvekili kabul oyu kullanırken 62’si ret oyu kullandı, 10’u ise çekimser kaldı ve oy kullanmadı. Bütçede öngörülen gelirler 4 milyar levaya yakın ve bu fonlar % 8’lik bir sağlık sigortası primi uygulanması halinde toplanacak.

Öngörülen 4 350 003 000 leva miktarındaki giderlerin 4 116 396 200 levalık miktarının sağlık sigorta primleri için harcanması öngörülüyor. Planlanan fonlarla zorunlu sağlık sigortası kapsamında kullanılacak tıbbi malzemeler alınması öngörülmektedir.

Gelecek yıldan itibaren birincil sağlık hizmetleri, ayakta tedavi hizmetleri, tıbbi ve teşhis faaliyetleri, hastanede tıbbi hizmetler, diş tedavi hizmetleri, özel tıbbi amaçlı tıbbi ürünler, tıbbi cihazlar ve diyet gıdaları için sağlık sigortası ödemelerine ayrılan fonlar artırılacak.

NZOK’un 2018 yılına ilişkin bütçe taslağı ile bir dizi başka yasada değişiklikler yapılması önerilmektedir. Bütçe taslağı, halihazırda Çocuk Tedavi Fonu ve Yurt Dışında Tedavi Komisyonu tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin NZOK tarafından yönetilmesini öngörüyor.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar