Ulusal Belediye Hastaneleri Derneği, belediye hastanelerinin devlet tarafından ayrımcılığa uğradığını ileri sürdü. Dernek, devleti, devlet hastanelerine daha fazla kaynak sağlayıp ilgi göstererek, belediye hastanelerini iflasa sürüklemekle suçladı.

Belediye Hastaneleri Derneği Başkanı Dr. Nedelço Totev, doktorların ve vatandaşların bir ay önce protestosuna sebep olan ilçelerin sağlık sorunlarını çözmek konusunda devletten herhangi bir anlayış gösterilmediğini belirtti.

Dernek, ilçelerin sağlık sistemini kurtarmak için ısrarla devletten 30 milyon levalık maddi yardım talebinde bulunmak için ardı sıra Ulusal Sağlık Sigorta Kasası (NZOK), Sağlık Bakanlığı temsilcileri ve Meclis Sağlık Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Dernek, belediye hastanelerinde en sık kullanılan klinik yolların fiyatlarında değişiklik taleplerinde bulundu.

Son günlerde Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, üç ay içinde yeni bir sağlık modelinin hazırlanacağını ve daha sonra tartışmak için kamuoyuna sunulacağını açıkladı.

Bu, Ulusal Belediye Hastaneleri Derneği için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Dernek yönetiminden yapılan açıklamaya göre, bu süre çok kısadır ve belediye hastaneleri iflasın eşiğine gelecektir.

Bundan başka klinik yolların maliyetinde herhangi bir değişiklik olmayacağı anlaşıldı.

Doktorlar, belediye hastanelerinin bu çöküşten kurtulamayacağını ve hem Ulusal Sağlık Kartı’nın, hem de sağlık standartlarının tekrar uygulanmasının onların iflas etmesine neden olacağını düşünüyorlar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar