Bulgaristan İç İşleri Bakanı Rumyana Baçvarova: Ülkemizin deneyimli bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var.

rumyana-bg

Bulgaristan başbakan yardımcıs ve İç İşleri Bakanı Rumyana Baçvarova.

 

Birleşik Amerika’da Donald Trump’un Başkan seçilmesiyle ülkemizin ABD Başkanlık makamlarıyla yeni ilişkiler kurması gerekecektir.

Pazar gün /13.11.2016/ Bulgaristan’da ve T.C.’de dahil dış ülkelerde yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuyla ilgili olarak Başbakan yardımcısı ve İç İşleri Bakanı Bayan Rumyana Baçvarova şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı makamını yönetebilmek için sosyalist parti adayı Rumen Radev’in siyasi deneyim birikimi yeterli değildir.   Kendi bilgisine güvenerek karar alabilecek bir kişilik sahibi değildir. Karar alabilmesi için arkasındaki  partinin desteğine güvenmektedir.”

Bakan Baçvarova, Bulgaristan’ın Avrupa Vatandaşlığı Partisi GERB’in bundan 2 yıl önce “iktidarı olağanüstü ağır koşullarda ve bir keşmekeş içinde ele aldığını” ve siyasi sorumluluk taşımayı bildiğini söyledi ve “ilkelere bağlı kalınması gerektiğine” işaret etti. .

Demecinde GERB partisinin ikinci yerde olan Cumhurbaşkanı adayının bir hukukçu olarak uzmanlık niteliklerine değinen Başbakan Yardımcısı demecinde özetle GERB partisinin ikinci yerde olan Cumhurbaşkanı adayının bir hukukçu olarak uzmanlık niteliklerine de değindi.

Başbakan Yardımcısı Baçvarova, BSP adayı Gen Rumen Radev ile GERB adayı Bayan Tsetska Tsaçeva arasında karşılaştırma yaparken “ülkemizin deneyimli bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var” dedi ve şöyle devam etti: Bayan Tsaçeva Halk Meclisi Başkanıydı. Ülkemizdeki durumu çok iyi bilen biridir. Politik dilemleri yakından izleyen ve yasal düzende gerekli değişiklikleri uygulayacak birikimli siyasetçimizdir.

GERB partisi, Cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda yanlış yaptığını kabul ediyor mu sorusunu yanıtlarken Bakan Baçvarova “en deneyimli hukukçu ve siyasetçisini Cumhurbaşkanı adayı olarak yükselten partimizin yanış yaptığını söylemek mümkün değildir” dedi.

ABD seçimlerini de kısaca yorumlayan Bakan Baçvarova: “Donald Trump kazandı. Bu, Bulgaristan’ın ABD Başkanlık makamıyla yeni ilişkiler kurması anlamına gelir. Şu anda Bulgaristan’ın özellikle güvenlik alanında ABD ile yeni ve güçlü ilişkiler kurması gerekecek. Bunun için de güçlü ve deneyimli bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var”. dedi.

Reklamlar