Ülkemiz Bulgaristan’da savaş silahı, av silahı ve gaz silahı olmak üzere ruhsatlı ve kayıtlı silahların toplam sayısı yarım milyonu buluyor. Gerek av yapmak, gerek kendini korumak, gerekse koleksyona katmak nedeni ile polisten istenen silah ruhsatlarında rejim daha sıkı hale getirilecek, savcılar artık verilen ruhsatları araştıracak.

Bulgaristan, kişi başına düşen silahların sayısı açısından 88. sırada yer alıyor. Bizde her 100 kişiden 6’sı, tabanca veya tüfek sahibidir. Silah sahipleri sayısının bizden 10 kat çok olduğu komşu Sırbistan, ABD’nin ardından 2. sırada yer almaktadır. Fransa, Almanya ve Avusturya’da tabanca ve tüfek sahiplerinin sayısı, bize göre 5 kat fazladır.

Polis ruhsat vermeyi gittikçe sık olarak reddederken Baş Savcının talimatı üzerine savcılar, yoğun incelemelere başladı. Silah sahibi olan herkesin belgeleri gözden geçiriliyor. Ateşli silah bulundurma ruhsatı olan tüm vatandaşların listesi hazırlanacak, listede silahların türü ve sayısı da belirtilecek. Çünkü silah sahipleri üzerinde kontrol uygulanmadığı sürece silahlar üzerinde kontrol uygulamak söz konusu olamaz. Başlayan incelemeler 25 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Çeviri :Tanya Blagova

Reklamlar