Nova Zagora’da ısı yalıtımı uygulanan Bölge Emniyet Bölge Müdürlüğü binasının açılış töreninde konuşan Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı yöneticisi ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Denitsa Nikolova, “25 milyon levadan fazla kaynakla ülke çapında 44 tane Bölge Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü ve Bölge Emniyet Müdürlüğü binası yenilenecek. Bunun için gereken kaynaklar, Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında sağlanacak” diye bildirdi.

1979 yılından beri onarım görmeyen Nova Zagora Bölge Emniyet Bölge Müdürlüğü binasının yenilenmesi için 330 000’den fazla leva harcandı. Proje kapsamında doğramalar değiştirildi, ısı yalıtımı uygulandı, çatı ve dış cephe yenileme çalışmaları yapıldı.

Nikolova, “Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında yürütülen diğer projelerden farklı olarak, bu projenin yeri ayrı, çünkü onunla İçişleri Bakanlığı (MVR) sistemini desteklemiş oluyoruz. Proje, emniyet görevlilerine daha iyi bir çalışma ortamı sağlanmasına odaklıdır. Bu bizim için büyük bir öncelik, MVR çalışanları bizim günlük hayatımızda huzuru sağlayan kişilerdir, onlar güvenliğimizi sağlıyorlar ve kutlama etkinlikleri sırasında da düzeni koruyorlar” diye konuştu.

Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında sağlanacak finansmanla ülke çapında 21 tane bölge emniyet müdürlüğü ve 23 tane itfaiye servisi binaları yenilenecektir.

Açılışta hazır bulunan Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar (GERB) Meclis Grubu Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov, önceki program döneminde Büyümedeki Bölgeler Operasyonel Programı kapsamında gerçekleştirilen projelerle 97 milyon leva tutarında 263 itfaiye arabası alındığını anımsattı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar